31 Aralık 2008

Bir Yastığa Baş Koymak

Kader türlü şekillerde kadın ve erkeği bir araya getirir. Önce gözler temas eder, sonra sözler. Ardınlar hisler devreye girer. Öyle anlar vardır ki, gönül devreye girince gözler başka hiç kimseyi görmez. Ya kör cahilliktir atılan imza, ya da ömür boyu bir anlaşma…

Sonrasında neler değişir? “Evlendikten sonra her şey kendiliğinden gelir” Sizce öyle mi?

Evlilik kolay değildir. Yıllar boyunca, aile denen kavramınız değişecektir. Sabah kalktığınızda aynı kokuyu duyamayacaksınız. Size günaydın diyen kişi farklı olacak. Huy çıkmayacak ama tarz farklılaşacak. Tek başınıza karar veremeyeceksiniz. Her istediğiniz alınmayacak, hedeflere giden yol ise renklenecektir. Nasıl? İçiniz mi titredi?

Yukarıda anlattıklarım, eğer sizi tedirgin ediyorsa, siz henüz hazır değilsiniz. Birine evlilik teklif etmeden önce, kendinize içecek bir şeyler alın. Hesap yapın, sonuçları toplayın, çıkartın, çarpın, bölün... Tüm matematiksel işlemlerden sonra da, edebi yönünü inceleyin. Geldiğiniz noktada problemin çözümüne varabiliyor musunuz?

Sanırım ortalığı biraz karıştırdık. Aslında direk bir sadeleştirmeye gidersek, evlilik şirketinin muhasebesi o kadar da zor değil. Bunun yanında; hesapsız çıkılan yol, kalben yatırımın yapılmadığı anlaşma, maalesef aile şirketinizin sonu olacaktır. Aynı kokuyu duymuyor ama saygı gösteriyorsanız, aynı tadı almıyor ama denemek istiyorsanız, inişli çıkışlı grafiklerden etkilenmem diyorsanız, içinizdeki titreşim heves değil de özveriyse, bu ortaklık neden yürümesin ki!

Öyle anlar vardır ki, siz elinizden geleni yaparsınız ama eşiniz size yardımcı olmaz. Bazen o bir kuyuya atlayabilir ama siz onu yakalayamayabilirsiniz. O zaman peşinden karanlık kuyulara atlamayacaksınız. Dünyanın kaç bucak olduğu gidenin ardından anlatılmak istenir, fakat giden aynı düşüncede olmayabilir de. Giden geri gelmezse, yaşantınızda yeni dönem açılacaktır. Yeni bir sayfa değil de, yeni bir defter açmak hiç de kolay olmayacaktır. Bazen gidenin geri dönüşü kabul edilemez, o size kalmış.

Belki geri dönendir hayatınızda anlam bulan, belki de gidenin ardındadır size kalan…

Küçük tavsiyeler;
1- Saklı kalanlar başkasıyla paylaşılanlarsa, mutlaka patlak verir.
2- Sevginiz solmasın istiyorsanız, onu sulayın. (hediyeler verin, gülümsetin, gezin, elini tutun.)
3- Sorunlarınız varsa, aileler yanlı taraftar olacağından, paylaşmadan önce bir düşünün.
4- Arkadaşlarınıza danıştığınız şeyler olabilir ama karar sizindir, bunu unutmayın.
5- Sorunları çözerken birlikte karar verin, üste çıkmayın.
6- Çalışma hayatı kadar ev hayatı da farklı bir emek ister. İşler yapılırken, koşulsuz paylaşın.
7- Arkadaşlarınız ayrı olabilir, aynı ortamlara çekmeye çalışmayın.
8- Ailelerinizi ayrı tutmayın. Sevmeseniz bile saygı gösterin.
9- Kötünün içinde kötüyü değil, iyiyi bulup çıkarın. O zaman çirkinlikler kaybolabilir.
10- Her şeyden önemlisi, güvenin. Zaten güvenmiyorsanız, neden evlendiniz ki!

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder