30 Aralık 2008

Employee of the Month (2006)

Türkçe Adı: Ayın Çalışanı
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Greg Coolidge
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Dane Cook, Jessica Simpson, Dax Shepard, Andy Dick, Tim Bagley, Brian George, Efren Ramirez, Marcello Thedford, Danny Woodburn, Harland Williams, Sean Whalen
Süpermarkette çalışan koli sorumlusu Zack Bradley (Dane Cook), göz önünde bulunmayı pek sevmeyen ama çalışanlar tarafından tutulan biridir. Vince (Dax Shepard) ise bunun tam tersi, müşteriler tarafından popüler bir kasiyer ama çalışma arkadaşları için sinir bozucu bir tiptir.

Vince, firma tarafından ayın elamanı sıralamasında hep bir numara olmuş, rekor peşinde koşmaktadır. Aynı ay içinde, güzel bir sarışın kasiyer olarak işe başlayacaktır. Kızı elde etmek için Zack ve Vince, birbirleriyle iddialıdır. Zack, yeni başlayan Amy’nin(Jessica Simpson) gizlice dosyasını inceler ve ayın elemanı konusunda duyarlı olduğunu okur. Kızı elde etmek için Zack, ayın elemanı olma konusunda yarışacak, işe zamanında gidecek ve popülerliğini müşterilere yansıtmaya çalışacaktır. Fakat iyi eleman olmak isterken, arkadaşlarıyla arası açılmaya başlayacaktır.

2006 yapımı filmin romantik komedi tarzı, daha çok gençleri eğlendirecek tarzda. Orta yaşa ve üstüne pek hitap etmiyor. Filmde çok fazla boş muhabbet dönüyor.

İzlenimlerden, ayın elamanı konusunda firmaların tutumunu gözlemleyebiliriz. Ülkemizde McDonald’s sonrasında yaygınlaşmaya başlamış, çalışanların performanslarını arttırmak için kullanılan bir stratejidir. At yarışı misali, çalışanların birbirini geçmek için tüm enerjisini harcatma gibi bir dayatmaya her zaman karşı çıkmışımdır. Bu yöntem ile çalışanlar, belli kalıplar içinde papağanlaştırılmış ve ne olursa olsun, bir alt seviyeye düşüş piyonlara yüklenmiştir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder