23 Aralık 2008

Hayalbemol

Hayalbemol; hayalleri üst seviyeye çıkarmak, hayallerin büyümesi ve büyük hayaller anlamına gelen, tarafımdan Aralık 2008’de geliştirilmiş bir kelimedir.

Hayal; yön verilebilen ve özlenen rüyalar, düşünülen konular üzerinde akılda canlandırılmış görüntülerdir. Bemol, müzikte kullanılan bir tonlamadır. Sözlük tanımıyla; “Bir sesin yarım ton kalınlaştırılacağını gösteren nota işareti”. Müzik, duygu ve düşünceleri uyumlu seslerle işitsel olarak yansıtmanın bir şeklidir. Hayalbemol oluşumunun açıklaması bunlara bağlı olarak, yön verebildiğimiz hayallerin taslaklarını hazırlarken, parçalara ayrılmış rüyaları, bütünleşmiş ve genişletilmiş şekilde uyarlamaktır.

Öyle şeyler hayal ediyoruz ki, kiminin tarifini kelimelerle dile getiremeyip iç geçiriyor, kimini de uygulama öncesi kendimize saklayarak projeler üretiyoruz. Hayaller bazen tehlikeli de olabiliyor ama vazgeçmek aklımızın ucundan bile geçmiyor. İnsanoğlu, hayal kurabildiği takdirde kendini geliştirebilmektedir. Hayallerin var olmadığı bir toplum, monotonluğun esirinde yerinde sayar. Öyle hayaller var ki, büyüdükçe güç kazanır. Hayaller gerçekleştikçe düşünceler bir kademe daha yükselir. İstekler daha büyük ağırlıkta titreşimler yayar. Yapılan sunumlar kitleleri etkiledikçe, beden daha fazla heyecanlanır.

Heyecanını kaybetmiş hayaller, filizlenme sırasında topraktan çıkamadan kurumuş bir çiçeğe benzer. Her zaman var olmuştur ama ışığa ulaşamadan karanlık çıkmazlara sürüklenmiştir. Heyecan, hayallerin sağ koludur. Işık daima güneşten gelir. Hayatın aynasıyla ışığı yansıtmayı başarabilmiş dahiler, toplumu karanlıktan çıkaracaktır. Dolayısıyla karanlıkta ışık aramak doğru değildir. Enerjinin nerden geldiğini bulup, doğru kullanarak çözüme ulaşılabilir. İnanılan hayaller, bedenin ruhtan ayrılmasıyla hala ortaya çıkamamışsa bile, varlığını sürdüren tohumlar sonraki nesilleri etkileyebilir.

Hedeflediğim düşünceler, hayalbemol seviyesinde huzura kavuşacak, böylece hep baki kalacak…

Emre Türker

2 yorum: