26 Ocak 2010

Up in the Air (2009)

Türkçe Adı: Aklı Havada
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Süre: 109 dakika
Oyuncular: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Amy Morton, Melanie Lynskey, J.K. Simmons, Sam Elliott, Danny McBride, Zach Galifianakis, Chris Lowell, Steve Eastin, Marvin Young, Lucas MacFadden, Adrienne Lamping

Şirketlerin işten çıkarma aşamasında personeliyle diyalogu, oldukça zor bir durumdur. Bu nedenle olayı daha profesyonel yoldan çözmek için danışmanlarla anlaşırlar. Ryan Bingham (George Clooney), şirketi adına çalışan bu danışmanlardan biridir. Hayatının büyük bir kısmını havayollarında geçiren Ryan, iş gezilerinden birinde Alex’le (Vera Farmiga) tanışır. Alex, Ryan’ın koşuşturmalarındaki aşk kaçamağı olacaktır.

Şirketin yeni personellerinden Natalie Keener (Anna Kendrick), iş yolculuklarının maliyetini önleme açısından bir proje önerir. Böylece aktif ziyaretler kalkacak, işlemler internet kanalıyla çözülecektir. Öneri haklı bulunsa da, olayın etik durumu tartışılmaktadır. Üstelik bu durum, Ryan’ın aktif seyahatlerindeki son demektir.

İşsizlik, insanların dramatize durumu ve bunun profesyonellikteki ruhsuzluğu, filmi güncel zamanda iyi konuma getiriyor. Sinemanın pek alışık olmadığı bir konusu var. Bu anlamda görülmeye değer.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Fılmı ızledım sıkılmadan ızlenecek hayatın ıcınden bıseylerın bulunacagı dusundurucu detaylara sahıp bır fılm
    fılm elestırılerını ıceren yazılarınızı cok begenıyorum
    ısabetlı tesbıtlerınız var
    bı oncekı
    Its complicated fılmındekı
    uyusturucu sahnelerını ben de hatalı ve sakıncalı bulmustum ozendırıcılık ıcermesı acısından
    Dogru tespıtlerınız nedenıyle..
    fılmlerın ıcerıklerını once sızın gozunuzden okuyup
    sonra ızlemek gerekıyor:)
    teşekkurler..

    YanıtlaSil
  2. Öykü… Filmlerin temel çerçevesinde detaylara inmeden bir kalıp oluşturmaya çalışıyorum. Bu anlamda memnuniyet içeren sözlerden mutlu olduğumu belirtmek isterim :)
    Teşekkürler öykü.

    YanıtlaSil
  3. bir iki sinema blogunda olumsuz eleştiriler görsem de sırf merakımdan izledim. bence de güncele uygun(olmasa da olurdu şart değil:) sıkılmadan izlenebilecek bir film. aklımda kalan repliği ise; hareket etmek yaşamaktır. sanırım haklı corc abi.

    YanıtlaSil
  4. Güzel başlayıp kötü biten filmlerden. Bence derdini anlatamamış. Türü de komedi diye geçiyor ama alakası yok. Dram desen o da değil. Yine de George Clooney'nin hatırına izlenir.

    YanıtlaSil