24 Ocak 2010

It's Complicated (2009)

Türkçe Adı: İlişki Durumu: Karmaşık (2009)
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Süre: 120 dakika
Oyuncular: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell, Mary Kay Place, Rita Wilson, Alexandra Wentworth, Hunter Parrish, Zoe Kazan, Caitlin Fitzgerald, Emjay Anthony, Nora Dunn, Bruce Altman, Robert Curtis Brown

Yaklaşık 10 yıl önce boşanan Jane (Meryl Streep) ve Jake Adler (Alec Baldwin), arkadaşlarının yıldönümü partisinde tekrar bir araya gelir. Jake, boşandıktan sonra genç Agness’le (Lake Bell) evlenmiştir. Jane’in ise gerçek bir ilişkisi olmamıştır.

Oğulları Luke’ün (Hunter Parrish) mezuniyetine katılmak üzere her ikisi de tesadüfen aynı otelde yer ayırtır. Akşam yemeği ardından barda tekrar karşılaşan eski çift, koyu sohbet ve aldıkları yoğun alkolün de etkisiyle geceyi birlikte geçirir. Bu onların yasak aşklarında bir başlangıçtır. Bundan sonraki gizli kaçamaklarda, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu sorgulamaya başlayacaklardır.

Genelde alışılagelen genç romantik komedilere mükemmel bir alternatif olduğu söylenebilir. Kadrodaki önemli isimler, filmin seyir zevkini arttırıyor. Fakat uyuşturucuyla ilgili mizahlaştırılmış özendirici hava, tepki alabilir. Sonuna kadar sıkmayan, ilişkilerin durumunu geleneksel düşüncelerle sorgulayan bir yapımdır.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. Izledım
    çok keyıflı, cok hayatın ıcınden buldum...
    kesınlıkle sıkılmadan ızlenecekler türünden.

    YanıtlaSil
  2. önerinin üstüne izledim.
    güzel zaman geçirten ve güzel tespitleri olan bir filmdi =)
    e öneri için teşekkürler o zaman =)

    YanıtlaSil