31 Ocak 2010

Forrest Gump (1994)

Tür: Komedi / Dram / Romantik / Savaş
Yönetmen: Robert Zemeckis
Süre: 142 dakika
Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright Penn, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field, Rebecca Williams, Michael Conner Humphreys, Harold G. Herthum, George Kelly, Bob Penny, John Randall, Sam Anderson, Margo Moorer, Ione M. Telech, Christine Seabrook, Peter Dobson, Elizabeth Hanks, Hanna Hall, Kevin Mangan, Fay Genens, Sonny Shroyer, Deborah McTeer, Marlena Smalls, Kitty K. Gren, Steven Griffith, Haley Joel Osment, Nora Dunfee
Durakta, elinde bir kutu çikolatayla bankta oturan Forrest Gump (Tom Hanks), hayat hikâyesini anlatmaya başlar. Onu dinleyenler, durakta bekleyen yolcular olacaktır.

Alabama Greenbow’daki büyük malikânede yaşayan Forrest ve annesi (Sally Field), evin odalarını kiralayarak geçinir. Düşük bir IQ’ya sahip Forrest, sırtındaki eğrilik nedeniyle metal desteklerle yürümektedir. Fakat annesi zeki bir kadındır. Onun verdiği örnekler ve sözler sayesinde, bir şekilde eğitimini tamamlamayı başarır. Ayrıca okul servisinde tanıştığı Jenny sayesinde(Robin Wright Penn) mutluluk hep bir adım önünde olacaktır.

Forrest, verilen görevleri ve ondan beklenenleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışır. En azından sonuna kadar mücadele eder. İlk olarak başı beladayken Jenny’nin “koş Forrest koş” sözleriyle koşmaya başlamış, o günden sonra metal desteklerine ihtiyaç duymamıştır. Annesinin “Aptalca davranan aptaldır" sözü, ona “aptal mısın?”diyenlere karşı vereceği tek cevaptır. Çünkü aptalca görünen her hareketi, onun eşsiz mücadelelerinde bir başlangıç olacaktır.

Tom Hanks’in müthiş oyunculuğuyla hayat bulan Forrest Gump karakteriyle, sanki gerçek bir yaşam izleniyor. Doğal bir mutluluk oyunu ve inançla gelen akıl almaz başarı yollarını onunla aşarken, öğreneceğiniz çok şey olacak. Mizahi yönü kuvvetli, dramatik ve oldukça romantik olan film, değer yargıları açısından çok şey ifade ediyor.

Emre Türker

Picture: impawards

6 yorum:

  1. Tom Hanks ve Sally Field'in müthiş bir oyunculuk gücü sergiledikleri harika bir filmdir bu. Unutulmazlarım arasında..
    Forrest o zekasıyla nerelere geldi.. İbret alınacak bir öyküdür aslında..

    YanıtlaSil
  2. ben bu filmi izlediğimde çok etkilenmiştim ve şuan en sevdiğim filmler arasında yer alıyor

    YanıtlaSil
  3. ya bu film gibi izlediğim bir film daha var mıdır diye düşündüm.. hayır yok..! harika bir filmdi.. Ciddden mükemmeldi..

    YanıtlaSil
  4. benimde sevdiğim filmler arasında....

    YanıtlaSil
  5. Bu film Amerikan yakın tarihinede göndermeler yapıyor, Vietnam savaşı, hippiler, herşeyi tam hatırlamıyorum ama Amerika'nın sosyal ve siyasal gelişimlerini yansıtıyor öyküsünde, bencede seyredilmesi gereken insanı yüzünde bir gülümsemeyle bırakan bir film

    YanıtlaSil