13 Ocak 2010

Election (1999)

Türkçe Adı: Seçimler
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Alexander Payne
Süre: 103 dakikaOyuncular: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein, Jessica Campbell, Phil Reeves, Molly Hagan, Delaney Driscoll, Mark Harelik, Colleen Camp, Frankie Ingrassia, Joel Parks, Matt Malloy, Holmes Osborne, Jeanine Jackson, Loren Nelson

Sosyal faaliyetlerde sürekli ön planda yer alan başarılı öğretmen Jim McAllister (Matthew Broderick), okulunda tam 3 kere yılın öğretmeni seçilmiştir. Ayrıca o; ailesine düşkün, neşeli, öğretmeye ve yardım etmeye aşık bir adamdır.

Tracy Flick (Reese Witherspoon), okulda her alanda ön planda görünen bir isim. Çalışkan, başarılı, aktif ve atılgan. Hiçbir öğrenci ona rakip olamaz. Belki de bu yüzden, öğrenci meclis başkanlığının tek adayıdır. Her yöne profesyonelce bakar, ihanete bile…

Paul Metzler (Chris Klein), belki popüler değildir. Fakat insanlığı ve hayata bakışıyla, okulun en takdir edilen öğrencisi olmuştur. Üvey kardeşi Tammy Metzler (Jessica Campbell) ise, tam bir isyankâr, umursamaz ve farklı seçimleri olan bir kızdır. Ne olursa olsun Paul, onu çok sever.

Kaderin çizgisi bellidir. Fakat onu şekillendiren insandır. Belki de öğretmen olarak Jim McAllister duruma müdahale etmeseydi, olaylar farklı sonuçlanacaktı. Peki neydi tüm yaşananlar?

Election; kabul edelim ya da etmeyelim, doğru ya da yanlış, yaşamın nasıl ilerlediğine dair hazırlanmış eleştirel bir komedidir. Profesyonel, duygusal ve isyankâr yönden olayları gören ve izleyiciye sunan bir yapım olması açısından, başarılı.

Emre Türker

Picture: impawards

5 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler canım.Gülmeye ihtiyaç var değil mi?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ŞANSLI... Film aslında trajikomik bir yapım. O nedenle gülme ihtiyacını mutlak karşılamayabilir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Konusu çok yakın geldi bana..
    Bir de olayları duygusal ve iskanyar yönden sunuyorsa derhal izlemeliyim :)
    Teşekkür ederim Emree....

    YanıtlaSil
  4. Vuuvvv..Yorumlar bir defada ve jet gibi gidiyor..

    Eliza ve ben iyi ki söylemişiz ;)
    Züpperr !!!

    YanıtlaSil
  5. Zeugma… Sıradan bir film görüntüsünde. Fakat karakter yorumları, analizler ve yaşamsal karelere eleştirel bakış açısı oldukça iyiydi.
    Ayrıca evet, Eliza ve sana çok şey borçluyum. Teknikten hiç anlamıyorum ama “belki yorum sorunu konusunda yapabileceğim bir şeyler olabilir” dedim, yaptım :) Teşekkürler yönlendirmeleriniz için…

    YanıtlaSil