13 Ocak 2010

Broken Embraces (2009)

Türkçe Adı: Kırık Kucaklaşmalar
Orijinal Adı: Los abrazos rotos
Tür: Dram / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Süre: 127 dakika
Oyuncular: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Rubén Ochandiano, Tamar Novas, Ángela Molina, Chus Lampreave, Kiti Manver, Lola Dueñas, Mariola Fuentes, Carmen Machi, Kira Miró, Rossy de Palma, Alejo Sauras

Bir zamanlar yönetmen olan Mateo Blanco (Lluís Homar), başka biri olma hayalini Harry Caine lakabıyla yaşamaktadır. Üstelik o artık bir yönetmen değil, gözleri görmeyen bir yazardır. Hayatının her anında ona destek olanlar, iş arkadaşı Judit García (Blanca Portillo) ve onun oğlu Diego (Tamar Novas) olacaktır.

Bir gün kendini Ray X (Rubén Ochandiano) olarak tanıtan genç bir yönetmen adayı ortaya çıkar. Ücreti ne olursa olsun, Harry Caine’den senaryo konusunda yardım isteyecektir. Harry Caine, çok cazip olsa da bu teklifi reddeder. Fakat olumsuz cevabın ardından başka nedenler yatmaktadır. Çünkü Ray, Mateo Blanco’nun kariyerinde kara bir iz bırakan Ernesto Martel’in (José Luis Gómez) oğludur.

Diego, Harry Caine’nin fotoğrafları arasında Lena’nın (Penélope Cruz) resmini görür. 14 yıl önce yaşananlar, Ray’in ortaya çıkışı, fotoğraflar, sırlar ve gizlenen olaylar, artık geçmişin yeniden konuşulması gerektiğini göstermektedir.

Yaşamsal bağlar, cinsellik, yasak aşk ve dramatik hayatlarla dolu film, Pedro Almodóvar’ın tanıdık çizgisini koruyor. Temponun ağır olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Ben çok merak ediyorum bir Almadovar hayranı olarak, ama okuduklarım ve duyduklarım filmin iyi olmadığı yönünde, ne dersin?

    YanıtlaSil
  2. Henüz gidip göremedim ama muhakkak gideceğim:)

    YanıtlaSil
  3. noranıngemisi… Açıkça ünlü bir yönetmen ve ünlü bir kadının ışığında, klasik havada geçen bir yapım diye düşünüyorum. Bazı yerlerde gereksiz cinsel aykırılıklar vardı. Almodovar hayranıysan, konu rahatsız etmeyecektir. Fakat filmden çok şey bekleme.

    YanıtlaSil
  4. Kunegond... İyi seyirler :)

    YanıtlaSil