28 Ocak 2010

The Fall (2006)

Türkçe Adı: Düşüş
Tür: Macera / Dram / Fantastik
Yönetmen: Tarsem Singh
Süre: 117 dakika
Oyuncular: Catinca Untaru, Lee Pace, Justine Waddell, Kim Uylenbroek, Aiden Lithgow, Sean Gilder, Ronald France, Andrew Roussouw, Michael Huff, Grant Swanby, Emil Hostina, Robin Smith, Jeetu Verma, Leo Bill, Marcus Wesley

Kırık kolu nedeniyle hastanede tedavi gören küçük Alexandria (Catinca Untaru), belinden aşağısı tutmayan genç Roy’la (Lee Pace) tanışır. Roy, etkili hikâyelerle küçük Alexandria’yı büyüler. Daima en heyecanlı yerinde hikâyesine ara veren Roy, böylece bu kısa ziyaretleri devamlı kılacaktır.

Hikâyeye gelince… Bir adada sürgün bırakmış 5 kişinin tek ortak yanı, zalim Vali Odious’tan nefretleridir. Bu 5 kişi; Hintli (Jeetu Verma), patlayıcı uzmanı Luigi (Robin Smith), eski bir köle Otta Benga (Marcus Wesley), İngiliz doğa bilimcisi Charles Darwin (Leo Bill) ve kardeşi idam edilecek olan maskeli hayduttur (Lee Pace). Aralarında plan yaparlar. Önce adadan kaçacak, sonra maskeli haydudun kardeşini idamdan kurtaracak ve ardından Vali Odious’un peşine düşeceklerdir. Fakat binlerce askeri olan zalim Odious’a ulaşmak, hiç de kolay olmayacaktır.

Masalsı bir havada geçen film, çocukların gerçeküstü olaylara karşı merakına dikkat çekiyor. Dünyayı fantastik perdenin ardından anlatarak, gerçekle bağ kuruyor. Görselliğe özen gösteren ve standardın dışında bir çizgiye sahip olan The Fall, modern yapımların takipçilerine tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: impawards

8 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. dün akşam izledim.çok beğendim çooook.tablo gibi bir filmdi.

    YanıtlaSil
  3. çok güzeldi bu film:)

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim 3 filmden biridir.

    YanıtlaSil
  5. Ortaöğretim sisteminde birkaç yıl öncesine kadar klasik liselerde okutulan İngilizce Ders Kitabının ''Have you ever seen a television?'' şeklinde soru barındırdığını biliyor muydun? -Hiç televizyon gördün mü?- diye soran bu cümle en az 20 yıl öncesinden süregelmiş bir ana kaynaktı ve milyonlarca öğrenciye okutulmuştu.

    Bu bilgiler ve tespitlerin çok doğru ve yüzde yüz haklısın. Eline sağlık Emre...

    YanıtlaSil
  6. Zeugma... Kitapların şekil ve görselliğini anımsadığım halde, soru cümlelerinin çoğunu hatırlamıyorum. Bu soru belki de dikkatimi çekmemişti, bilmiyorum.
    Bu arada, bu yorum sanırım "Ders Kitapları Çok Mu Uzun?" konusu içindi. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de neden yayınlamadı diye bakıyorum :)
    Pardon Emre..
    Bu ara son yazımdaki şahısla ilgili çok meşgul kafam demek ki..
    Dur ait olduğu yazının altına alayım bu yorumu:)

    YanıtlaSil