02 Şubat 2010

Kanal-i-zasyon (2009)

Tür: Komedi
Yönetmen: Alper Mestçi
Süre: 90 dakika
Oyuncular: Okan Bayülgen, Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz, Ceren Şekerci, Serhat Özcan, Orhan Aydın, Erol Günaydın, Rasim Öztekin, Hakkı Devrim, Hüseyin Elmalıpınar, Ahmet Çakar, Erol Büyükburç, Zerrin Özer, Metin Uca
Televizyon kanalının dış camlarını silmekle görevli ve yarı akıllı biri olan İmdat’ın (Okan Bayülgen) en büyük zevki, televizyon seyretmektir. Bu yüzden sildiği hangi kattan televizyon görse, camlara yapışmaktadır.

Kanalın genel yayın yönetmeni Mert’in (Hakan Yılmaz) reytinglerdeki başarısızlığı, kanalın patronu Servet beyi (Hakkı Devrim) çileden çıkarmıştır. Ona işleri yoluna koyması için 1 ay mühlet verir. Mert ne yapacağını bilmezken, temizlik işçisi İmdat’ın izlediği her programın reyting rekoru kırdığını fark eder. Böylece İmdat’ın televizyon serüveni, temizlik işçiliğinden başlayıp kanal yöneticiliğine kadar devam eder.

Uçuk-kaçık bir film olan Kanal-i-zasyon, reyting sebebiyle artan anlamsız programlara karşı bir eleştiri niteliğindedir. Sıkça verilen mesajlar, bu durumu oldukça iyi açıklıyor.

Emre Türker

Picture: sinematurk

9 yorum:

  1. sıradan bir konunun sıradan işlenişi
    arkadaslarımın zoruyla sınemada ızledıgım
    ve ortasında cıkmamak ıcın kendımı cok zorladıgım bır film.

    YanıtlaSil
  2. allaaam bi okan bi de robert zaten ooooyyyy yerim :)))

    ps: YeniMezunLoLLa :)))

    YanıtlaSil
  3. BENCE BERBAT BIR FILIM BENDE IZLEDIM INTERNETTEN OKAN BAYULGEN VE OTEKI BUYUK DEDIGIMIZ SANATCILAR HAYAL KIRIKLIGINA UGRATTILAR BENI PEHHHH...
    ZEKADAN HEP DEM VURUR OKAN BAYULGEN AMA PEK MANTIKLI VE AKILLI BIR FILM OLMAMIS HARCANAN PARAYA ACIDIM ACIKCASI

    YanıtlaSil
  4. Suan en cok ızlemek ıstedıgım fılmlerın basında gelıyor bu ama yurtdısında oldugumdsan ızleme fırsatı bulamamıstım.Dvd ya da torrentı cıksın hemen ızleyecegım.Cok ozduler komık dıyee
    PS:hayırlı olsun lolla :D

    YanıtlaSil
  5. belliydi zaten, çabucak sönüverdi. ki yılın en kötü filmlerinden olduğu da söyleniyor. kısa videolar halinde kalması daha iyiydi :)

    YanıtlaSil
  6. izlemeye değmez filmler kategorisinde.
    vakti değerli olanlara tavsiyem hiç bulaşmasınlar.
    konu güzel ama işleyiş kötü olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Türkçe altyazısını hazırlarken biraz izlemiştim de, gereksiz bir film olduğu zaten Okan'ın oynamasından belliydi ama izleyince daha net anlaşılıyor. Uzak durunuz. :)

    YanıtlaSil
  8. İkinci yarıyı izlemeye değer bile bulmadım.Zaman harcamaya değmez diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Filmin konusu fena değil. Tv dünyasına çeşitli göndermeler de var. Ara ara tebessüm de ettiriyor. Ancak Okan Bayülgen o kadar kötü oynamış ki...Bir kere bu rol ona hiç yakışmamış, sonra çok abartılı oynamış. Canlandırdığı İmdat karakteri hiç gerçekçi gelmiyor insana. Onun yerine başkası oynasaydı belki film daha izlenir kılınabilirdi. Ancak Okan'ın kötü oyunculuğu yüzünden vasatın üstüne çıkamamış film.

    YanıtlaSil