03 Aralık 2008

Her Mevsim Bir Başkadır Aşk

Ağaçların takılarından kurtulduğu bir mevsimdir sonbahar, belki de gözyaşlarının yağmura karıştığı karmaşa mevsimi, belki hüzün, belki de yeni bir başlangıç adına şimdiye kadar yaşanmışların geride bırakıldığı tiryakilik... Haftalardır yağmur yağıyor kurumuş toprağa; kokusu bir davet, peşinde bir özlem... Sokaklarda yeni yetme birçok aşk dolaşıyor, kimi el ele, kimi gözlerden uzak…

Her mevsim yeniden aşık olur Batuhan. Uzun boylu, kendi halinde, kara gözlü, kara kaşlı, yıllar geçtikçe dökülen saçlarının ona daha bir erkeksi görünüm kazandırdığı mahallenin vazgeçilmez kahramanı. Elindeki parayı hiçbir zaman çok büyük yatırımlar için harcamayı düşünmemiş biri. Zaten ciddi anlamda bir para kazandığı da söylenemez. Üniversitenin herhangi bir dalından mezun olmuş, “nereden mezunsun?” sorusuna hep “hayattan” diye verdiği cevap yüzünden, arkadaşları tarafından “okumuş görünen cahil” diye adlandırılmış. Gösteriş meraklısı olmamış hiçbir zaman. Çok güzel aşk sözleri söyleyemediği için midir, yoksa özverili olmadığı için mi bilinmez, ama her sonbahar geldiğinde, yeni aşklara yer açmak için, eski aşkını kaybeder bizim Batuhan. Arkadaşları arasında sürekli yayılan bir dedikodu… “Sonbaharda yeni bir aşk ve Batuhan”

---- Hayırdır Batuhan, yine mi bitti.
---- Bizimki kader, yoksa sorun bende değil.
---- Sorun ne zaman sende oldu ki Batuhan.
---- Bilmem???

Biten aşklarının nedeni, onun tarafından hiç bilinmez, keşkelere inanmadığı için de çok fazla üstünde durmaz. “Oldu bir kere, anlaşamadık” der geçer.

Yine Sonbahar geldi. Batuhan; selvi boylu aşkını, yaz tatili sonunda kaybetti. Aslında ne de güzel anlaşıyorlardı ama, olmayınca olmuyor. Sanki yazılmış bir çizgide ilerliyor Batuhan. Her yaz sonlarında bitiyor eski aşkı, her Sonbahar’da yeni bir aşk için, söz kesiliyor.

Batuhan, çağımızın vazgeçilmez işi olan müşteri hizmetlerinde bir temsilci olarak görev yapıyor. Vardiya sistemi, bir tek onu etkilemiyor sanki. Çünkü O, günün her bölümünden faydalandığı için, hayatından oldukça memnun. Tek sıkıntısı, ileride bu işte çalışamayacak olması. Arkadaşları tarafından seviliyor. İyi bir kitap kurdu olduğu söylenebilir. İşyerindeki müşteri diyaloglarında, bazı zamanlar sinirlenebiliyor ama onun en çok kızdığı konu, şeflerinin “ne olursa olsun, sakin olmalısın” sözü oluyor.

---- Haklısınız ama, siz benim yerimde olsanız sinirlenmez miydiniz Şükriye Hn.
---- Benim yorumum değil, olması gereken durum konuşulmalı Batuhan.
---- Biraz merhamet lütfen!!!

Bir toplantı sırasında geçen bu diyalogda Batuhan, verdiği son yanıtla tüm arkadaşlarını kahkahaya boğuyor. Ayrıca Sonbahar gelmiş, ama Batuhan beklenen aşkı henüz bulamamış. Arkadaşları tarafından bu mevsimde kaderinin değişeceği dedikoduları yayılıyor. Çünkü Batuhan için Sonbaharda yalnız olmak, ağaçların yaprakları ile birlikte dökülmek anlamına geliyor.

---- Batuhan! Yok mu yeni biri…
---- Olacak, biraz zaman geçmesi lazım, her an her şey olabilir.

Şahika, “Bu sefer işler ters gidiyor desene” diye mırıldanıyor. “”””Şahika; işyerinde söylemek istediği kelimeleri dilinde hiç tutamayan biri.”””

---- Lütfen sinir bozucu bir şekilde mırıldanma Şahika, biri var, ama hazır değilim.
---- Hazırlık sınıfı değil ki bu hayat, ya olur, ya olmaz.

Batuhan’ın etrafında düşünce bulutları hiç eksilmiyor. “Acaba” diyor, “eski sınıf arkadaşım Fatma ile mi konuşsam, yazın tanıştığım Gülsüm ile mi, yoksa biraz beklesem de kaderin rüzgarına mı kapılsam?” “Ama böyle de olmaz ki” diyor sonra, “her mevsim bir başkadır aşk, bavulunu toplayıp gitmişse geçmişte, elbet yeniden çıkacaktır karşıma….

Emre Türker
picture: deviantart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder