22 Ocak 2010

Adam (2009)

Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Max Mayer
Süre: 99 Dakika
Oyuncular: Hugh Dancy, Rose Byrne, Peter Gallagher, Amy Irving, Frankie Faison, Mark Linn-Baker, Haviland Morris, Adam LeFevre, Mike Hodge, Peter O'Hara, John Rothman, Terry Walters, Susan Porro, Maddie Corman, Jeff Hiller

29 yaşındaki elektronik mühendisi Adam Raki (Hugh Dancy), hayatının şekillenmesinde büyük payı olan babasını kaybeder. Üstelik çalıştığı oyuncak firması, Adam’ın pahalı tasarımlarından şikâyetçidir.
 
Apartmanın üst katına yeni taşınan Beth Buchwald (Rose Byrne), yazdığı çocuk kitabına malzeme toplamak için anaokulunda çalışmaktadır. Adam’ı ilk gördüğü andan itibaren ondan etkilenmiş, fakat konuşma girişimlerinde beklediği ilgiyi görememiştir. Çünkü Adam, empati (karşındaki kişinin duygularını anlama hissiyatı, bir çeşit kendini onun yerine koyma işlemi) eksikliği olarak bilinen Asperger sendromu hastasıdır. Sorunu öğrenen Beth, Adam’ı anlayabilmek için normalden daha fazla çaba göstermeye başlayacaktır.
 
Harika bir psikolojik yapım olan film, Küçük Prens kitabından özet cümlelerle başlıyor. Otizm hastalığının bir çeşidi sayılan Asperger sendromu hakkında izleyici bilgilendirilirken, azim, aşk, mücadele gibi kavramlar sıkça içeriğinde yer buluyor. Türünü sevenlere tavsiyedir.
 
Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. konusu ve önbilgileri ile ilginç bir filme benziyor. izlenir bu.

    YanıtlaSil
  2. Yararlı paylaşımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. oldukca ılgımı cektı.ızlenecekler lısteme aldım.tesekkurler...

    YanıtlaSil
  4. İŞİN İÇİNE (OTİZM) OLUNCA VE PSİKOLOJİK KARIŞIMSA TAKİBE DEĞER OLMALI..ÖNERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ

    YanıtlaSil