03 Ocak 2010

Ben X (2007)

Tür: Dram
Yönetmen: Nic Balthazar
Süre: 93 dakika
Oyuncular: Greg Timmermans, Marijke Pinoy, Cesar De Sutter, Laura Verlinden, Gilles De Schrijver, Katrien Pierlet, Rebecca Lenaerts, Maarten Claeyssens, Titus De Voogdt, Bavo Smets, Pol Goossen, Michel Bauwens, Koen De Sutter, Peter De Graef, An Van Gijsegem, Jakob Beks

Ben (Greg Timmermans), gerçek hayatla bilgisayarda oynadığı karakter arasında bağ kurmuş ve bedenini kumanda merkezinde yönettiğini düşünen bir otistiktir. Kendini ifade edemediği gibi, asla yalan söyleyemez.

Archlord adlı online oyunda 80. seviyeye kadar gelmeyi başaran Ben, aynı zamanda oyundaki Scarlite (Laura Verlinden) adlı karakteri de korumaktadır. Scarlite’in online oyuncusuyla özel olarak mesajlaştığı için, aralarında duygusal bir bağ oluşmuştur. Kendi dünyasında mutlu olan Ben, okulundaki diğer çocukların onu rahat bırakmaması nedeniyle sorunlar yaşamaktadır.

Bir otizm hastasının gözünden hayata bakış açısını anlatan film, İstanbul Film Festivali etkinliklerinde gösterilmişti. Psikolojik türlerden hoşlananlar için mükemmel bir seçim olacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. bu film ilk sinema kritiğimi yazdığım film, işlediği konu ve işleyiş şekli oldukça başarılı..

    YanıtlaSil
  2. eksik bulamadığım mükemmel film, empatiyi çok iyi sağlıyor

    YanıtlaSil