17 Şubat 2009

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Türkçe Adı: Barselona, Barselona
Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Woody Allen
Süre: 96 dakika
Oyuncular: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz, Chris Messina, Patricia Clarkson, Kevin Dunn, Julio Perillán, Juan Quesada, Richard Salom, Manel Barceló, Josep Maria Domènech, Emilio de Benito, Maurice Sonnenberg, Pablo Schreiber, Carrie Preston, Zak Orth, Abel Folk
Mantık, tutku ve duygular arasında kalmış bir yapım. Sanatçı bir erkeğin, üç kadın arasında mekik dokuyarak onların akıllarında bıraktığı etki anlatılıyor.

Amerikalı Vicky (Rebecca Hall) ve Cristina (Scarlett Johansson), arkadaşlık yönünden birbirine çok yakın olsa da, aşk bakımından farklı yapılara sahiptirler. Cinsellik konusunda Vicky daha tutucu, Cristina ise oldukça rahattır. İkisi beraber Barselona şehrini gezmek için yola çıkarlar. Bir galeride gördükleri Juan Antonio (Javier Bardem), onlara birlikte olmak için teklifte bulunur. Vicky’nin karşı çıkmalarına rağmen Cristina’nın ısrarları, Antonio ile birlikte gitmelerine neden olacaktır.

Juan Antonio, etkileyici tavırlarla ikisini de yoldan çıkarmayı başarmıştır. Bu arada problemli eşi Maria Elena (Penelope Cruz) da eve geri dönünce, ilişkilerin boyutu karmaşık bir şekle dönüşür.

Penelope Cruz, sonralardan ortaya çıkıyor ama etkisini sonuna kadar hissettiriyor. Scarlett Johansson’un mimikleri ve bakışları, yine kışkırtıcı görevini yerine getiriyor. Barcelona şehrinden güzel görüntülerle birlikte, aşkın sınırları zorlanıyor.

Emre Türker

picture: impawards

4 yorum:

  1. cogu kisinin aksine ben sevdim bu filmi

    YanıtlaSil
  2. yakıcaksın bu erkekleri yakıcaksın !!

    YanıtlaSil
  3. ELLY… Filmde kişilerin hayatları içinde eksik kalan bir açlık gözlemledim. Bu açlığı görmek bakımından iyi bir izlenim yakalanmış olabilir.

    eda ♥… kurunun yanında yaş da iyi gider diyorsun yani :) Erkeklerin sadık olmaması ile ilgili başka bir örnek istersen, Frida’yı da bir izle istersen. Orada biraz daha olayın abartılmış şekli var. Yalnız, kışkırtanda mı, yoksa kışkırtılanda mı suç? Erkeği cezp eden, kadınların bakış açısı olmasın sakın? Hiçbir canlı mükemmel değildir ama bizi asıl hataya sürükleyen, eksikliklerimizi görüp düzeltmek yerine, onları başka şeylerle kapatmaya çalışmaktan kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  4. Hiç beğenmedim.

    YanıtlaSil