26 Şubat 2009

Serendipity (2001)

Türkçe Adı: Tesadüf
Tür: Komedi / Romantik / Fantastik
Yönetmen: Peter Chelsom
Süre: 90 dakika
Oyuncular: John Cusack, Kate Beckinsale, Lilli Lavine, Michael Guarino Jr., Abdul Alshawish, Ann Tamlan, Crystal Bock, Stephen Bruce, David Sparrow, Gary Gerbrandt, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Kate Blumberg, Ron Payne, Marcia Bennett, John Corbett
Olaylar ve insanları karşı karşıya getiren veya ayıran, kader midir, yoksa tesadüf mü?

Noel arifesinde, mağazada tek kalan eldiveni beğenen Jonathan Trager (John Cusack) ve Sara Thomas (Kate Beckinsale), ürünü birbirlerine takdim eder. Bu karşılıklı nezaket hareketleri, eğlenceli bir tanışmaya dönüşmüştür. Sara, ürünü kendisine bırakan Jonathan’a, Serendipity (Tesadüf) isimli kafeteryada yiyecek ısmarlayarak teşekkür eder.

Vedalaşma vakti birbirleriyle tekrar görüşme dileklerini, çeşitli tesadüfî olaylar engelleyecektir. Bunun kader olduğunu düşünen Sara, ilginç bir teklifte bulunur. Eğer bu isteği gerçekleşirse, yeniden bir araya gelebileceklerdir.

Bazı tesadüfler, insanın kaderidir. İmkânsız gibi görünen hayaller gerçeğe dönüşebileceği gibi, bunun tam tersi de olabilir. Unutulmaması gereken tek şey, inançtır.

Güzel bir romantik komedi olan Serendipity, Türkiye’de “Tesadüf” adıyla bilinmektedir. Seyir sırasında keyifli dakikalar yaşatan film, türünü sevenlere kesinlikle tavsiyedir.

Emre Türker

picture: impawards

3 yorum:

  1. hmm aadaşım da önermişti bunu hatta almıştık birlikte izlemek için ama bi aksilik olmuştu izleyememiştim.. merak ediyorum sanırım alıcam :)

    beyazgelinciik.blogcu

    YanıtlaSil
  2. Beyazgelinciik… Romantik komedilerden hoşlanıyorsan eğer, bu biçilmiş kaftan.

    YanıtlaSil