24 Şubat 2009

Perfect Stranger (2007)

Türkçe Adı: Kusursuz Yabancı
Tür: Polisiye / Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: James Foley
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Richard Portnow, Gary Dourdan, Florencia Lozano, Nicki Aycox, Kathleen Chalfant, Gordon MacDonald, Daniella Van Graas, Paula Miranda, Patti D'Arbanville, Clea Lewis, Tamara Feldman, Gerry Becker
İki gazetecinin, ipuçları yardımıyla bir cinayeti aydınlatma çalışmaları konu ediliyor.

Uzun araştırmalar sonunda bir işadamının eşcinselliğini ortaya çıkaran Rowena Price (Halle Berry), paranın hükmü nedeniyle yazısını yayınlatamayınca gazeteden istifa eder. Bu sırada sokakta karşılaştığı çocukluk arkadaşı Grace (Nicki Aycox), Harrison Hill (Bruce Willis) isimli bir işadamının kendisiyle ilişkiye girdiğini ama sonra onu terk ettiğini söyler. Bunu yanına bırakmamak için Rowena’dan yardım istemektedir.

Kısa süre içinde, Grace’in öldürüldüğü haberi gelir. Cinayetin peşini bırakmamaya karar veren Rowena, Harrison Hill’i izlemek için ne gerekiyorsa yapacak, araştırmacı meslektaşı Miles Haley (Giovanni Ribisi) ona yardım edecektir.

Sıradan bir polisiye gibi görünen film, ilerleyen sürelerde daha akıcı olmaya başlıyor. Halle Berry’nin kadınsı yönü sıkça yansıtılmış. Genel itibariyle katil kim diyebileceğimiz, gizemli polisiye yapım olduğu söylenebilir. Çok büyük beklentilerde olmamak kaydıyla, türünden hoşlananlar zevkle izleyecektir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder