28 Şubat 2009

The Legend of 1900 (1998)

Türkçe Adı: 1900 Efsanesi
Orjinal Adı: La leggenda del pianista sull'oceano
Tür: Dram / Fantastik / Müzikal / Romantik
Yönetmen: Giuseppe Tornatore
Süre: 165 dakika
Oyuncular: Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Mélanie Thierry, Bill Nunn, Clarence Williams III, Peter Vaughan, Niall O'Brien, Gabriele Lavia, Vernon Nurse, Alberto Vazquez, Cory Buck, Norman Chancer, Sidney Cole, Katy Monique Cuom
Onun vazgeçemediği iki şey vardır. Biri okyanus, diğeriyse müziktir. Bunlara bağlı olarak hayatı efsaneleşecektir.

Virginian isimli yolcu gemisinde ateşçi olarak çalışan Danny Boodmann (Bill Nunn), eğlence salonundaki piyanonun üstünde, terk edilmiş bir bebek bulur. Bebeğin adını, yaşadığı yüzyıl olan 1900 (Tim Roth) koyar. Elinden almasınlar diye 1900’ü hiçbir zaman karaya çıkarmaz.

Danny, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Babasının ölümünden sonra, saklandığı yerden çıkan 1900, kendisini buldukları piyanonun başına geçer ve sanki bir profesyonel gibi çalmaya başlar.

Yıllar sonra, Max Tooney (Pruitt Taylor Vince) isimli trompetçi Virginian isimli gemide göreve başlayınca, 1900’le tanışacak ve çok iyi dost olacaklardır.

1900, hayatında hiç ayak basmadığı dünyayı, geminin yolcularından tanımlayacaktır.

Alessandro Baricco’nun kitabından yola çıkılarak hazırlanan film, piyano sesini izleyiciye doyuruyor. Çok farklı bir hikâyenin farklı anlatımı olarak tanımlanabilir. 1900 Efsanesi, müzik ve mükemmel rollerin birleştiği yapımdır.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder