28 Şubat 2009

Slumdog Millionaire (2008)

Türkçe Adı: Milyoner
Tür: Polisiye / Dram / Romantik
Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Süre: 120 dakika
Oyuncular: Dev Patel, Saurabh Shukla, Anil Kapoor, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar, Freida Pinto, Irrfan Khan, Azharuddin Mohammed Ismail, Ayush Mahesh Khedekar, Jira Banjara, Sheikh Wali, Mahesh Manjrekar, Sanchita Choudhary, Himanshu Tyagi, Sharib Hashmi, Feroze Khan, Sunil Kumar Agrawal, Virender Kumar, Devesh Rawal, Rubina Ali, Ankur Vikal, Tiger, Tanay Chheda, Ashutosh Lobo Gajiwala, Tanvi Ganesh Lonkar, Madhur Mittal, Sidney Cole, Katy Monique Cuom
Hindistan’ın kenar mahallelerinde yaşayan insanların ve onların çocuklarının içinde bulunduğu durum gözler önüne seriliyor. Aşk, talih, inanç ve azim gibi konuların hayattaki yeri tasvir ediliyor.

Jamal Malik’in (Dev Patel) Bombay’da yapılan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında, 20 milyon rupilik ödülü kazanması için sadece bir soru kalmıştır. Profesörler bile bu dereceye ulaşamamışken, bu kadar bilgiye Jamal nasıl sahip olmuştu?
A- Hile yaptı
B- Şanslıydı
C- Dahiydi
D- Alın yazısıydı

İşte bu sorunun cevabı, kenar mahalle çocuklarının dram dolu yaşantılarında aranacak. Sokak çocuklarının kimlere alet olduğu, yaşadıkları acıları, açlıkları ve mutlulukları sergilenecek. Jamal ve abisi Salim’im hayat mücadelesi, sorunların her birine ışık tutuyor.

Filmde, küçük çocukların kamera karşısındaki performansları gerçekten inanılmaz. Sanki rol yapmıyor, her karesini birebir yaşıyorlar.

Ayrıca Hindistan’daki iç karışıklık, dini çatışmalar, örgütler ve saldırılara dikkat çekilirken, fakir ülkelerin unutulmuş yüzleri tekrar hatırlatılıyor. Birçok ödüle aday gösterilmiş film, son yıllarda yapılan en iyi dramlardan biridir.

Emre Türker

picture: impawards

4 yorum:

  1. One of the best films I've seen lately! :)

    http://luminata55.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. "Birçok ödüle aday gösterilmiş film"
    Aldi odulleri :)))
    ben de sevdim ama imza alabilmek icin cukura atladigi zaman yemek yiyordum orada azicik zorlandim :)))

    YanıtlaSil
  3. Luminata... Gördüğün en iyi filmlerden biri olduğunu söylemişsin, aynı düşüncedeyim. Emek vermişsin, ziyaret edip yorum bırakmışsın, teşekkür ederim. Umarım yazdıklarımı anlamışsındır, şimdi dil biliyorum havasına girmeyim, anlatamayacak kadar zayıfım. :)

    Serrose… O sahne bombaydı ya :)

    YanıtlaSil
  4. Benjamin Button daha da iyi olsaydı bile Hindistan temalı olduğu için Oscar'ı bu filme verirlerdi.

    Oscar'ların politik kararlarla verilmesi olayı yüzünden hakkındaki muhteşem fikirlerim zedelenmiş bir film.

    YanıtlaSil