21 Eylül 2009

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Türkçe: Nerdesin Be Birader?
Tür:
Komedi / Macera / Polisiye
Mississippi hapishanesindeki tutuklular, ağır işlerde çalıştırılmaktadır. Everett (George Clooney), Pete (John Turturro) ve Delmar (Tim Blake Nelson), bir fırsatını bulup hapishaneden kaçmayı başaran üç yarım akıllı mahkûmdur.

Amaçları, Everett’in sakladığı hazineye ulaşarak zengin olmaktır. Fakat üzerlerine konan ödül parası ve peşlerindeki muhafızların kararlılığı nedeniyle, işleri hiç de kolay olmayacaktır.

1800’lü yılların sonuyla, 1900’lü yılların başlangıcı arasında Mississippi eyaleti, ırkçılığın en şiddetli yaşandığı zamanlardı. Film, o dönemdeki katliamlara ve ırkçılık yanlısı politikalara da göndermeler yapıyor. Komedi filmi olmasına rağmen, beklentileri yansıtmayabilir.

Emre Türker
Picture: impawards

3 yorum:

  1. Epey önce izlemiştim.. Clooney'in oynadığı eğlenceli filmlerden 1iydi sanırım.. Radyoda şarkı söyleyip meşhur oluyor mahkumlar..

    YanıtlaSil
  2. Süper bulduğum filmlerden biri. Coen Kardeşleri çok severim zaten. Filmleri tanıtırken yönetmenlerini de yazsan çok iyi bir fikir olabilir diye düşünüyorum:-) Ne dersin?

    YanıtlaSil
  3. snobdog… Ayrıca şarkı gerçekten iyiydi.

    Kunegond… Haklısın, bir ara tüm ayrıntıları sıralamayı düşünüyordum. Fakat bu sıra film anlatımı yoğun olmuş görünse de, içerik farklı. Filmin konusu hakkında fikir sunabilmek için tanıtımlara yer veriyoruz. Yine de bundan sonra yönetmenleri ekleyebiliriz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil