03 Eylül 2009

Gerçek Kurallar

Yazar: Barbara De Angelis
Form Yayınları

Yazının ön tanımına bakınca, kitabın kadınlar için yazıldığını anlayabilirsiniz. Fakat kadınların erkekler hakkındaki yorumlarını ve aralarında ne gibi tavsiyeler geçtiğini öğrenmek isteyen erkekler adına da ilginç bir kitap olacaktır.

Amerika’da 20 yıldır evlilik danışmanlığı yapan, eski köyün değişmesi gereken adetlerini anlatan, erkekler konusunda kadınlara öğütler veren Barbara De Angelis, kitabı için şöyle diyor:
“Bu kitabımı doğru bir erkekle, oyunsuz, hilesiz, güç mücadelesi olmayan, sevgi dolu, samimi, karşılıklı saygı ve gerçek eşitliğe dayanan bir ilişkinin hayalini kuran kadınlarla, güvenilir, saygı duyulan, dürüst, düşünceli, sevecen, gerçek bir kadın isteyen erkeklere adıyorum.”

Önsözünde belirttiği şekilde; 1996 yılında arkadaşlarının sohbet sırasında gösterdiği “Kurallar” adlı kitaba göz atan Barbara, kadınların basite indirgenmesinden çılgına dönerek, “Gerçek Kurallar” kitabını hazırlar. İşin garibi, bu “Kurallar” kitabını çoğu okuyucu bilmemektedir. Gerçi yazar eski kurallarda yazılanlardan sürekli örnekler vererek karşılaştırmalı anlatımlarda bulunuyor.

İlk bölümündeki basit kadınların formülü hayli ilginçti.
H + M = S
Hilekârlık + Maske takmak = Sürtük

Barbara De Angelis, kadınların cilveli tavırlarından ve avcılık tutkularından vazgeçmeleri, hayata gerçek anlamda bakmaları, kendini açıkça ve samimiyetle ifade etmeleri konusunda, oldukça basit ve hoş tavsiyelere bulunmuş.

“Gerçek Kurallar”ı okuyup okumamanız, hayatınızda bir şeyleri değiştirmeyecektir. Kadın erkek arasında neler yapılması gerektiği yıllarca tartışıldı, halen tartışılmaya devam ediyor. Fakat bu tarz şeylerin farklı düşüncelerdeki fikirlerini öğrenmek, ilişkiler açısından olumlu sonuçlanabilir. Belki de SAÇMALAMA deyip geçeceğiniz yerler olacak. En iyisi mi siz, bu kitabı sadece eğlence amaçlı okuyun.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder