12 Eylül 2009

My Blueberry Nights (2008)

Türkçe Adı: Benim Aşk Pastam
Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Kar Wai Wong
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Jude Law, Norah Jones, Chad R. Davis, Katya Blumenberg, John Malloy, Demetrius Butler, Frankie Faison, David Strathairn, Adriane Lenox, Rachel Weisz, Benjamin Kanes, Cat Power, Michael Hartnett, Natalie Portman, Michael MayElizabeth (Norah Jones), New York’taki gece mekânlarından birini işleten Jeremy’i (Jude Law) soru yağmuruna tutar. Oraya sürekli takılan sevgilisini aramaktadır. Fakat erkek arkadaşının onu aldattığını öğrenir. Jeremy, üzgün Elizabeth’in yaslanacağı omuz olunca, aralarında sohbete dayalı bir bağ oluşur.

Ayrılığı kabullenemeyen Elizabeth, New York’tan ayrılarak farklı şehirlerde çalışmaya ve aşk yarasını kapatmaya çalışacaktır. Mutsuz polis Arnie (David Strathairn) ve eski eşi Sue Lynne’nin (Rachel Weisz) yanı sıra, babasıyla anlaşamayan kumarbaz Leslie’nin (Natalie Portman)yaşamalarını gözlemleyecek, böylece kendi problemleriyle başkalarının hayatlarını kıyaslama fırsatı bulacaktır.

Tüm yolculuğu boyunca Elizabeth, yaşadığı her günü ayrıntılarıyla Jeremy’e yazacak ve bu sayede tek taraflı da olsa sohbetlerini devam ettirmiş olacaktır.

İyi karakterleri bir araya getiren film, olası yaşamlar içinde aşkı, ilişkiyi ve dostluğu izleyiciye sunuyor.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: