18 Eylül 2009

State of Play (2009)

Türkçe Adı: Devlet Oyunları
Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Kevin Macdonald
Süre: 127 dakika
Oyuncular: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Jason Bateman, Jeff Daniels, Michael Berresse, Harry Lennix, Josh Mostel, Michael Weston, Barry Shabaka Henley, Viola Davis, David Harbour, Sarah Lord, Maria Thayer, Wendy Makkena Amerikan savunma Bakanlığı, güvenlik sağlayıcısı PointCorp’la işbirliği halindedir. Bu sırada kongrenin başyardımcısı Sonia Baker, metrodaki bir kazada hayatını kaybeder. Bu olay, vekil Stephen Collins (Ben Affleck) ile başyardımcısı Sonia Baker’ın ilişkide olduğunu açığa çıkarmıştır.

Globe gazetesinin güçlü kalemlerinden Cal McAffrey (Russell Crowe), bu olayla yakından ilgilenir. Çünkü vekil Stephen Collins, bir dönem onun yakın arkadaşıydı. Fakat bu dostluk, McAffrey ve vekilin eşi Anne’in (Robin Wright Penn) sıcak yakınlaşması yüzünden açılmıştır.

Olayın önceki gecesi, metro yakınlarında iki kişi öldürülür. McAffrey cinayetleri araştırırken, metrodaki kazada ölen Sonie Baker ile bağlantılar keşfeder. Globe gazetesinin internet haberlerinde görevli yeni üyesi Della Frye (Rachel McAdams), McAffrey’in isteğiyle bu olayda yardımcı olarak görev alırken, araştırmanın derinleşmesiyle bağlantılar arası düğüm çözülmeye başlayacaktır.

State of Play, bir çeşit politik oyunda, gazetecilerin polisle birlikte olayı açığa çıkarma girişimlerini konu alıyor. Politik oyunlar nedeniyle içerik biraz yorucu olabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. iyi film ama pek ses getirmedi... muhabirlikle ilgili olunca daha ilgiyle izliyor insan tabi...
    crowe rolü için önce brad pitt'in düşünüldüğünü biliyor muydun. iyi ki olmamış...

    YanıtlaSil