24 Eylül 2009

Watchmen (2009)

Tür: Aksiyon / Dram / Gizem / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Zack Snyder
Süre: 162 dakika (kesintisiz 215 dakika)
Oyuncular: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Carla Gugino, Matt Frewer, Stephen McHattie, Laura Mennell, Rob LaBelle, Gary Houston, James M. Connor, Mary Ann Burger, John Shaw
2. Dünya Savaşı yıllarında, Sovyet ve Amerikan güçleri arasında, nükleer tehditlere dayalı bir stres hakimdir. O dönemden sonra savaşta Amerika’ya yardım eden süper kahramanlar, normal hayat yaşamak için dağılmışlardı.

1985 yılında, karanlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen sonradan devlet adına çalışan “The Comedian” (Jeffrey Dean Morgan) evinde öldürülür. Bunun üzerine kanunsuzları gözünü kırmadan öldürebilen paranoyak “Rorschach” (Jackie Earle Haley), olayın içyüzünü ortaya çıkarmak için grubu bir araya getirmek isteyecektir.

Tüm bu cinayet bilmecesi içerisinde kahramanların geçmişi sorgulanacak, komplonun özüne inilirken çember daralacaktır.

Fantastik bir olgu içerisinde geçen soğuk savaş dönemi ve siyasette, insanoğlunun doğruyla yanlış arasındaki durumu irdelenmektedir. Watchmen, diğerler fantastik filmlere oranla daha derin konularla ilgilendiğinden, birçok izleyiciye sıkıcı gelebilir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Sıkıcı olduğuna katılıyorum..
    O kdr sıkıcı, anlamsız ve 1 yere bağlayamıyorsun ki filmi, süperkahraman filmi izlemiş gibi hissetmiyorsun.. 163 dakikalık 1 işkence bence..

    YanıtlaSil