16 Eylül 2009

Angels & Demons (2009)

Türkçe Adı: Melekler ve Şeytanlar
Tür: Dram / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Ron Howard
Süre: 138 dakika (kesintisiz 146 dakika)
Oyuncular: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgård, Pierfrancesco Favino, Nikolaj Lie Kaas, Armin Mueller-Stahl, Thure Lindhardt, David Pasquesi, Cosimo Fusco, Victor Alfieri, Franklin Amobi, Curt Lowens, Bob Yerkes, Marc Fiorini, Todd Schneider, Roberto Donati, Rocco Passafaro, Emanuele Seci, Anna Katarina, Carmen Argenziano, Howard Mungo, Rance Howard, Steve Franken, Gino Conforti, Elya BaskinPapanın ölümü ardından 9 gün sürecek matem için papalık dairesi mühürlenir. Matem sonrası seçkin kardinallerden oluşan bir grup, yeni papayı seçmek üzere Sistine Şapeli’nde toplanmıştır.

Cenova İsviçre’de bulunan Cern laboratuarında, protonların çarpıştırılmasıyla sonuçlanacak bir deney yapılmaktadır. Deney sonrası anti maddeye ulaşılmıştır. Fakat elde edilen bu tehlikeli madde yüksek güvenliğe rağmen çalınır.

Harvard Üniversitesi’nde sembol uzmanı Profesör Robert Langdon’ı (Tom Hanks) Vatikan polisi ziyaret eder. Çünkü profesörün araştırdığı ve 17. yüzyılda kilise tarafından tehlikeli bulunduğundan sessizce ortadan kaldırılan bilimsel topluluk İllüminati, intikam için yeniden ortaya çıkmıştır. İllüminati temsilcisi, Sistine Şapeli’nde papa seçiminde yer alacak 4 favori kardinali kaçırmış ve onları saat başı halkın gözü önünde öldüreceğini bildiren mektup göndermiştir. İllüminati’nin laboratuardan çalınan kapsülle de bağlantısı vardır. Kapsülün dengesini sağlayan bataryanın ömrü sınırlıdır ve gece yarısına kadar bulunamazsa, Vatikan Şehri yok olacaktır.

Cern laboratuarından fizikçi Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) ve Profesör Langdon’ı Roma’da bir araya getiren Vatikan polisi, onlardan ince hesaplara dayalı bu kördüğümü çözmelerini ve polise yardım etmelerini beklemektedir.

Dünyaca tanınan ve kitapları birçok dile çevrilen Dan Brown’un kitabından uyarlanan film, sonuna kadar izleyiciyi etkisi altına alıyor. Tarihi bilgilerin daha akılda kalıcı ve anlaşılır olması için, romanı okumakta fayda var.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. Dan Brown'un en sevdiği kitabı olmasına rağmen filmi bir türlü izleyemiyorum. Üç kere denedim hep uyuyakaldım:) Da Vinci Şifresi'nin film versiyonunu beğenmediğim için sanırım biraz ön yargılıyım.

    YanıtlaSil
  2. küfkedisi… Film oldukça iyi planlanmış, uykunu iyice aldıktan sonra, yanında bir kahveyle yeniden izlemeyi denemelisin :)

    YanıtlaSil