15 Eylül 2009

Aramızdaki Kırgınlığı Aşmak

Yazar: Dr. Marshall B. Rosenberg
Çeviren: Çağlayan Erendağ, Derya Öztürk
Sayfa Sayısı: 96
Kitap Boyutu: 10 x 105 cm
Yayınevi: Sistem Yayıncılık

Şiddetsiz İletişim Merkezi, 1984 yılında Dr. Marshall B. Rosenberg tarafından kurulan, sertifikalı eğitimcileriyle dünyanın birçok yerinde konferans veren bir yardım merkezidir.

10x15 cm boyutunda, 104 sayfalık bu kitapçık, Dr. Marshall’ın atölye çalışması dediği sohbetlerinden alınan diyalogları içermektedir. Kitapta üç kişilik bir sohbet yer alıyor. Bu grup; MBR (Marshall B. Rosenberg), KBK (kimliği belirtilmeyen kadın katılımcı) ve KBE’den (kimliği belirtilmeyen erkek katılımcı) oluşmaktadır.

MBR, sohbetler sırasında katılımcıların problem yaşadığı kişilerin temsili birer rolünü üstlenmektedir. KBK, erkek kardeşiyle yaşadığı sorunlardan bahsederken, KBE ise, annesiyle arasındaki iletişimsizliğe çare arıyor.

Dr. Marshall, sohbetlerinde özellikle empatiye yer veriyor. Karşısındakini anlamayı başaran kişiler, sorunlara daha çözüm odaklı yaklaşabilmektedir. Kitapta ispatlanmak istenen de budur.

Orijinal sitesine The Center for Nonviolent Communication linkinden, Türkiye’deki temsilciliğine de şiddetsiz iletişim linkinden ulaşabilirsiniz.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder