10 Eylül 2009

Franklyn (2008)

Tür: Dram / Fantastik / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Gerald McMorrow
Süre: 98 dakika
Oyuncular: Eva Gren, Ryan Phillippe, Sam Riley, Richard Coyle, Sam Douglas, Jay Fuller, Jeanie Gold, Bernard Hill, Georgia Mackenzie, Art Malik, Kika Markham, Gary Pillai, Stephen Walters, Chris Wilson, Mark Wingett, Susannah York
Sokakların çeşitli inançlarla dolup taştığı Meanwhile Şehri’nde Jonathan Preest (Ryan Phillippe), tek dinsizdir. O gece yapması gereken bir görevi olacaktır. Genç bir kızı, Duplex Ride tarikatına katılmaya zorladığı ve ölümüne sebebiyet verdiği için liderleri “Seçilmiş”i bulmak ve öldürmek…

Evlilik hazırlıkları yaparken düğünden önce Karen’le ayrılan Milo’nun (Sam Riley) psikolojisi bozulmuştur. Londra’da bir arkadaşını ziyaret ettiği sırada, sokakta tesadüfen bir kadın görür. Geçmişiyle bağlantısı olan bu kadını izlemeye başlayacaktır.

Ailesiyle sorunlar yaşayan sanat öğrencisi Emilia Bryant (Eva Gren), intiharın eşiğindedir. Psikolog eşliğinde annesiyle görüşürken, sanat çalışmalarını insanları takip ve intihar üzerine yöneltmeye başlamıştır.

Bu birbirinden bağımsız görünen olayların, kendi aralarındaki ilişki neydi?

Konusu itibariyle iç bağlantıları kurmanın zor olduğu Franklyn, psikolojik öğeleri içinde bulunduran farklı bir fantastik yapımdır. Sona ulaşana kadar zihinlerde oluşması muhtemel karmaşa, birçok izleyiciyi memnun etmeyebilir. Olayları yapboz haline dönüştürüp sonunda parçaların birleştirilmesiyle noktalan tarzdaki modern filmlerden hoşlananların beğenisine sunulmuştur.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. sona ulaşana kadar zihinlerde oluşan karmaşa bunu çok severim son dakikadahatta son karesinde filmin parçaları birleştirip hah işte bu demek...
    birde fantastik kelimesi girince işin içine tadından yenmez:)pardon izlenmez bu film:)
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Şu sıra daha renkli filmleri tarcih ettiğimdendir belki; bu film, bana 1az depresif ve karanlık gibi geldi.. Ama yanılıyor da olabilirim tabi:))

    YanıtlaSil
  3. tanıtım yazılarından çok, hayata dair olanları seviyorum, ne yalan söyleyeyim.

    bu da öyle bir yorum oldu işte. :)

    YanıtlaSil
  4. asya selda… Fantastik ve karmaşayı seviyorsan, bu tam sana göre.

    snobdog… Depresyon ve karanlık düşünlerin bulunduğu bir gerçek. Renkli derken, romantik ve eğlenceli tarzı tercih ediyorsan, “Franklyn”’i sevmeyebilirsin.

    Haspam işte!.. Tanıtımlar bir yerde gerekiyor. Maksat; ilgide kusur etmeden, her bünyeye doğru anlatımı verebilmek. Sen sana uygununu seç :)

    YanıtlaSil