19 Eylül 2009

Horsemen (2009)

Türkçe Adı: Mahşerin Dört Atlısı
Tür: Polisiye / Dram / Korku / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Jonas Åkerlund
Süre: 90 dakika
Oyuncular: Dennis Quaid, Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci, Clifton Collins Jr., Barry Shabaka Henley, Patrick Fugit, Eric Balfour, Paul Dooley, Thomas Mitchell, Liam James, Chelcie Ross, Manfred Maretzki, Arne MacPherson, David Dastmalchian, Peter Stormare
Öncesinde donmuş nehirde bulunan sökülmüş kanlı dişler, ardından kancalarla ipe asılmış bir kadın. Çevrelerinde “gel de gör” yazıyor. Bu esrarengiz cinayetlerin amacı ne?

Konuyla dedektif Aidan Breslin (Dennis Quaid) ilgilenmektedir. Fakat dedektifin işine bağımlılığı, eşinin ölümü ardından çocuklarıyla arasındaki iletişim sorununu da beraberinde getirmiştir.

Cinayetlerin devamı gelmeye başlar. Araştırmalar, olayın özünde bir çeşit dini tören olduğunu doğrulamaktadır. Önemli olan şey, bu ölüm seyanslarının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını bulmaktır.

Horsemen, saptırılmış bir inancın tehlikelerini, polisiye bir havada ve bulmaca şeklinde ilerleyerek izleyiciye sunuyor. Şiddet içeriği nedeniyle, bazı görüntüler rahatsız edici olabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

7 yorum:

  1. Sevgili Emre; sevdiklerinle birlikte mutlu sağlıklı bayramlar dilerim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Böyle biraz mistik öğeler, biraz dinler tarihi karıştırılmış polisiye romanlar küçümseniyor ama bence okuması zevkli oluyor ben seviyorum. Teşekkürler öneri için.

    YanıtlaSil
  3. öle şapşalım ki filmi aldığım gün cd lerden birini kaybettim yaa:D
    iice merak ettim yaa poff

    YanıtlaSil
  4. Çınar… Teşekkürler, aynı güzel duygular senin için de geçerli, ailenle birlikte nice mutlu bayram ve bayram havasında günler diliyorum.

    mustafa tr… Bir dönem polisiye romanlara önyargılı olarak yaklaşırken, Jean Christophe Grange’in “kızıl nehirler” kitabını okuduktan sonra fikrim değişti. Bu konuda kesinlikle haklısın.

    Böcek… Boşver böceğim, oluyor öyle şeyler. Hiç ummadığın bir anda evde karşına çıkıverir. :)

    YanıtlaSil
  5. dennis quaid'i severim ama kötü bir film...

    goksel

    YanıtlaSil
  6. Arşivimde vardı. Yazını gördükten sonra izledim. Sıradan bir filmdi diyebilirim. Ara sıra midem altüst oldu.

    YanıtlaSil
  7. goks… Zaten gösterime girdiği dönemde, çok ses getirmeyen bir film oldu.

    Monoton Artan… Bazen bu vahşice düşünceler bile, insanı geriyor. Haberlerde görülen çeşitli cinayetlerin filmlere olan benzerliği, insanlarda bıraktığı bilinçaltı duygular açısından tehlikesini ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil