24 Nisan 2009

Erkek Gözüyle Kadın Modeli

Sevgili Franche, beni de kapsayan Gökkuşağının altından geçiren Mim sualine benim verebileceğim yanıtın bu şekli kafama daha fazla yattı. Sonuçta, konunun açıklaması aynı olacaktı.

Sokak ortası ve grup muhabbetlerindeki “…. dediğin nasıl olmalı”, sık soru şekillerinden biridir. Sorunun başına kadın kelimesini getirdiğimizde, olayın rengi değişiyor. Hani araba nasıl olmalı, ev nasıl olmalı değil bu, açıkçası iç karmaşayı çözümlemeye çalışmaktır. Genelde kişiye özgü şekil değiştiren bu kavram, her bünyede aynı tadı vermez. Balıketi, vahşi, seksi, çekingen, asi vb. birçok aranan özellik, ortama olduğu kadar zaman ve duruma bağlı olarak da değişkendir.

Erkeklerin kadına bakış açısı, ikiyüzlüdür. Bunlardan ilki; yanından ayırmak istemediği, bakmaya doyamadığı, anlatmaya kıyamadığı, çevresinde pervane olduğu tutkulu bir kadın modelidir. Diğeri ise; geceleri çıldırdığı, fanteziler beslediği, ateş içinde yandığı ahlaksız kadın modelidir. İkinci modellemeyi tutkularından koparıp yaşamının içine sokanlar, bir yastıkta kocayamazlar. Onların ilişkileri aşkla başlar ama renk değiştirir. Arsız kadın, erkekle oynamayı iyi bilen kadındır. Hatta öyle tutkuludur ki, bumerang olur erkeği. Yatar, atar, satar ve sonrasında erkek dolanıp yine gelir kapanır önünde.

Kadına paranoyak olarak yaklaşırım. Şüpheli bakışlar, gizler, esrarengizlikler, bulmacalar yorar beni. Çözümsüz hikâyelerden hoşlanmasam da, bilmeceleri severim. Tüm karelerdeki boşlukları doldurmadan, karşımdakini tanımış saymam kendimi. Modelleme belirginleştikten sonra, olgunlaşır düşüncem. Sonra yeni masallar başlar. Masaldaki kadın kovalamaca oynarsa, köşe kapmacalardan sıkılırım. Hani ya sev ya terk et mekânı gibi tutucu düşünceler değil beslediklerim ama özü sözü bir olmalıdır yaşananların. Eğer sarmışsam kadını kollarımda, destanlar yazarım. Şiirler, şarkılar, romanlar karalar, yığarım önüne. Kadını sayısal değil, sözel anlatımlarla etkiler, monotonluk şelalesine kapılmamak için farklılık okyanusunda gemiler inşa ederim. Sevdikçe, ufuklara açılırım. Her şeye rağmen gidenin ardından kısa bir dörtlük yazar, kapıdan uğurlarım. Artık giden; “ne çabuk unutulmuş anılar” diye şarkılar mı besteler, yerlere mi vurur hayallerimi, beni ilgilendirmez. Giderken sorgu yoktur da, geride kalanların sözleri mi dokunur?

Bedensel güç erkekte olduğu sürece, kadının ruhen daha güçlü olması, birlikteliğin dengelenmesi bakımından olması gerekendir. Her iki taraf da, pofpoflanmak ister. Güldeki diken batıyorsa, uygun dillerle anlatılması gerekir. Yoksa gittikçe can yakmaya başlar.

Kadın erkek arasındaki ilişki oyununa, zar atılarak başlanmaz. Genellemede, kadın oyunu ister görünür, erkek ise ilk hamleyi yapar. Evleninceye kadar kadın avantajlı görünür, evlendikten sonra averaj erkeğe kalır. Bu averajı eline aldığını düşünüp rahatlayan erkek, zavallıdır. Çünkü kurallar kitabı diye bir şey yoktur ve o bunu anlayabildiğinde, iş işten geçecektir.

Bir kadın, erkeğini ne şekilde avuçta tutabilir?

A ) Kaçan balık kovalanır prensibini uygulayarak
B ) Seksi kıyafetler giyerek
C ) İkiyüzlü, içten pazarlık yapıp gizlenerek
D ) Her şeyini paylaşarak
E ) Yatakta fahişe, hayatta dost kalarak

Emre Türker
Picture: deviantart

14 yorum:

  1. demet... Son şıkların çekiciliği vardır bende :) O-nay-lı-yo-rum.

    YanıtlaSil
  2. hımm sırf o sebepten yani:))son şık olmasa...

    YanıtlaSil
  3. ''Giderken sorgu yoktur da , geride kalanların sözleri mi dokunur? '' Düşüncene sağlık..
    E şıkkı bana da yakın geldi , kadını avuçta tutmak için de aynı şey geçerlidir ..

    YanıtlaSil
  4. Demet… Tercihlerim sonuna kadar okunur ve nokta son şıklarda verilir düşüncesini gütmeye çalıştım. E şıkkı olmasa, seçenekleri tekil cevaplara dönüştürmekten kaçınırdım :)

    Darkstar… Senin de yorumlarına sağlık Darkstar. Kadınları elde tutmak zordur, alim de olmak yetmez çoğu zaman.

    YanıtlaSil
  5. nereden baksan e şıkkı(=
    demek "kadın olsam..." formu delikanlılığa sığmadı Emre:p Ben bu yazıyı da çok sevdim ama:)

    YanıtlaSil
  6. pek bir bilimsel açıklamışsın emre, ama beğendim, ölümüne aşık seni :) çokta açık sözlüsün erkeğin ikiyüzlülüğüyle ilgili hımmm..
    evet, ikiyüzlülük yalan, dolan, dalavare erkek yapınca kötüde kadın yapınca aşk çok heyecanlı ve tutkulu hale gelir.

    yatakta fahişe olmak ?? bu son yıllarda çok fazla dile getiriliyor bunun sebebi, porno filmlerdeki kadınların yaptığı aksiyonları kendi kadınındada görmek istemekle ilgili ve tamamen erkeğin bencilliği..
    mutfakta iyi yemek yap, dışarda hanım hanımcık ol yataktada beni uçur sevgilim o yea.. kadınlar aynı anda hepsini olamazlar, geyşalık müessesesi kapandı, eğer istersem olurum istemezsem çok bekler o fahişeyi :)

    YanıtlaSil
  7. hayalimbemolüm yine döktürmüşssün ağzına yüreğine sağlık :) şu ikiyüzlülük meseleside tam bir nokta atışı olmuş harika bayıldım tespitlerine çok ve çok doğru...
    Şıklara gelincede "e" tabiki herkes gibi
    eeee

    YanıtlaSil
  8. avuçta tutmak mı? kaçma ihtimali söz konusu uğraşmaya gerek var mı?
    BENİ KAYBETMEYİ GÖZE ALAN BENİ KAYBETMELİ..
    bir de merakıma mucib oldu.. bu avuçta tutma meselesi neden hep kadından beklenir ki.. Erkeklerin avuçları daha büyüktü (!) değil mi? Bence biraz da onlar denemeli ..

    YanıtlaSil
  9. kadin paranoyaktir zaten .) sen de paranoyakca yaklastiginda ortaya tutku balonlari cikar ;)
    zannimca yani ;))

    YanıtlaSil
  10. Franche… Ne yalan söyleyeyim, düşündüm, taşındım, gittim geldim ama kadın almayı başaramadım :) Kendi gözümden anlatmaya çalıştım karşı cinslerimi. Bunu daha çok sevmen, mutlu etti beni…

    Siminya… Gerçek hayatta yeteri kadar açık sözlü olamıyorum, işte ben ona yanıyorum. Bunun yanında, kadın erkek ayrımı yapmam. Yani her ilişkide erkek ne ise kadın da odur benim için. Taraflı ve yanlı değil, tarafsız gözlemlerim kişilikleri.

    Kadının yatakta fahişe olması, onun arsızlığını düşündüğüm bir konu değil. Öyle bir erkek olacak ki, kadını yaşamdaki felsefesiyle çekecek, öyle dost olacak ki hayatta, yataktaki fanteziler dahil iki kişiden başkasında düşünülmeyecek. Şu fahişeyi biraz açalım, gönüllü olacak. Yani parasız isterik :) Saçmaladım ama ne söylemek istediğim anlaşıldı gibi. Sen istemedikten sonra, o biraz tecavüze giriyor.

    Kelebeğin Ömrü… Erkek olarak hepimizin belli noktalarda tedaviye ihtiyacı var :) Ama bu kadınların çok masum olduğu anlamına gelmiyor. Dediğim gibi, kadının etkisinde erkeğin harekâtı başlıyor. Her cins biraz gönlünde çapkındır ama erkek bu çapkınlığı gerçek hayata dökmekte fazlasıyla rahat. Bu da kadınlar için doğal olarak rahatsız edici.

    münzevî… Aslında ortada bir yanlış anlaşılma var. Kadın her zaman avuçta tutmayı iyi bilir. Yani erkek için ilişkiyi sürdürmek, çoğu zaman kadını anlayamadığından daha zordur. Kadın öyle oyunlar oynatabilir ki, erkek pervane olur. Avuçlama olayı biraz kaymış, o noktaya dokunmak istedim.

    LoLLa… Hak verdim sana :) Karmaşık ve sorunlu ama içine kapanık olmayan erkekleri, kadınlar daha çekici bulabiliyor. Belki analık içgüdüsüdür bu. Profesyonelce incelemek lazım :)

    YanıtlaSil
  11. ooooof off super olmus yazın super anlatımmm ahhh yaa war mı oyle erkek benim etrafimda acaba :s :))

    YanıtlaSil
  12. Ah neler var neler. Ama bazen burnumuzun dibindeki şeyleri göremeyip "nereye koydum ben" diye çıldırırız ya, fark edememek işte öyle bir şey :)

    YanıtlaSil