13 Nisan 2009

The Last Castle (2001)

Türkçe Adı: Son Kale
Tür: Aksiyon / Dram / Gerilim
Yönetmen: Rod Lurie
Süre: 131 dakika
Oyuncular: Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Steve Burton, Delroy Lindo, Paul Calderon, Samuel Ball, Jeremy Childs, Clifton Collins Jr., George W. Scott, Brian Goodman, Michael Irby, Frank Military, Maurice Bullard, Nick Kokich
Askeri suçluları barındıran kale, Albay Winter (James Gandolfini) tarafından yönetilmektedir. Winter, acımasız ve gösteriş meraklısı biridir.

General Eugene Irwin (Robert Redford), 10 yıllık cezasını tamamlamak üzere, kaleye suçlu olarak gönderilir. Albay Winter, öncesinde saygı duyduğu generale karşı tavrını, fikir ayrılıkları nedeniyle sertleştirir.

Onbaşı Aguilar (Clifton Collins Jr.), mahkûmlar arasında selamlaşmalara izin verilmemesine rağmen, generalin önünde saygısından ödün vermez. Çünkü Eugene, başarılarıyla kendini ispatlamış ve askerleri için ölmeye hazır bir komutandır. Bu saygı, gittikçe tüm mahkûmlara yayılacaktır.

Tüm mahkûmlar, albayın insanlık dışı yönetiminden şikâyetçidir. Bu sorunları ilk başlarda önemsemeyen General Eugene’in sabrı, zamanla tükenecektir.

Filmde; karşılıklı saygı, insanca yaşamak ve kişisel beceriler üzerine çeşitli kesitler görüyoruz. Biraz abartılı sahnelerin bulunması, filmin seyir zevkini etkilemiyor.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder