10 Nisan 2009

Groundhog Day (1993)

Türkçe Adı: Bugün Aslında Dündü
Tür: Komedi / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Harold Ramis
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky, Brian Doyle-Murray, Marita Geraghty, Angela Paton, Rick Ducommun, Rick Overton, Robin Duke, Carol Bivins, Willie Garson, Ken Hudson Campbell, Les Podewell
Pittsburgh'ta, 9. Kanal hava raporu sunucusu Phil (Bill Murray), kendini beğenmiş biridir. Günlük programı ardından, Punxsutawney’de düzenlenecek Dağsıçanı Festivali’ne gitmek üzere, kameraman Larry (Chris Elliott) ve prodüktör Rita’yla (Andie MacDowell) birlikte yola çıkarlar. Geceyi orada geçireceklerdir.

Erken saatlerinde başlayan festival, her zamanki gibi olağan geçmiş, fakat hava şartları Pittsburgh'a dönüşlerini engellemiştir. Phil, nefret ettiği Punxsutawney’de bir gece daha kalmak zorundadır.

Sabah kalktığında Phil’i kötü bir sürpriz bekler. Çünkü günlerden 2 Şubat, yani Dağsıçanı Günü’dür. Sanki dün hiç yaşanmamış gibi aynı şekilde başlayacaktır.

Yaşanan bir günün iyi ya da kötü sonuçlanması, kişinin kendi elindedir. Bu düşünceyi mükemmel şekilde izleyiciye yansıtan film, keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. harika bir filmdi bu.
    iyi ki anımsattın.tekrar izlenmeli.

    YanıtlaSil
  2. efet,islediğimde nası da etkilemişti:) bi movie weekend yapıp,bunu tekrar izlemek gerek

    YanıtlaSil
  3. bunu da sinema dergisinde okumuştum,izleyeceğim diye kafama koymuştum ama izleyemediğim filmlerden...özellikle eternal sunshine of the spotless mind gibi,lake house gibi,sıradışı gibi "zaman" kavramıyla uğraşan filmleri seven bendeniz gibiler için idealmiş sinema dergisine göre...(=

    YanıtlaSil
  4. winston wolf… Televizyonda birkaç kere yayınlanmış bu filmi çeşitli zamanlarda tekrar izlemişimdir. Gerçekten anlamlı ve güzeldi.

    shenem… Kesinlikle pişman olmayacaksın.

    Franche… eternal sunshine of the spotless mind’ı anlatmıştım, anlatılacaklar listemde bulunan lake house ve sıradışı filmlerini ön sıraya alıyorum. Hepsi zaman içinde geçen döngüler ve yanılsamalar halinde, akıl oyunlarını gerçekleştiriyorlar.

    YanıtlaSil