04 Nisan 2009

Antena, La (2007)

Türkçe Adı: Anten
Uluslararası Adı: The Aerial
Tür: Dram
Yönetmen: Esteban Sapir
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Valeria Bertuccelli, Alejandro Urdapilleta, Julieta Cardinali, Rafael Ferro, Florencia Raggi, Sol Moreno, Jonathan Sandor, Raúl Hochman, Ricardo Merkin, Carlos Piñeiro, Camila Offerman, Alejandro Regueiro, Christian Amat, Federico Miri, Paulina Sapir
Siyah-Beyaz olarak çekilen bu yapım, modern sanata bir bakış olarak değerlendirilebilir. Sessiz şehrin insanları, özgürlüğün ellerinden alınışı konusunda, haksızlığa seyirci kalıyor.

20. yy.da Gıda TV’nin sahibi Bay TV (Alejandro Urdapilleta), tüm şehir insanlarının sesini alıp götürdüğünde, kimse bundan şikâyetçi olmamıştı. Sese sahip iki kişi vardı. Bunlar; suratı olmayan kadın “Ses” ve onun gözsüz çocuğu Tomas’dı.

Şehrin insanları seslerini kaybetmiş olsa da, kendilerini kelimelerle ifade edebiliyordu. Bay TV bununla yetinmeyip, tüm şehre sahip olmak istedi. Bunun için Ses’le anlaşma yaptı. Karşılığında oğluna göz bulacaktı.

Ses’in yaşadığı Karanlıklar Sokağı’nda kapı numaraları karıştı ve gözle ilgili mektup, küçük kız Ana’ya (Sol Moreno) geldi.

Film tamamen görsel anlatımlarla süslenmiş olup, konusu gereği sadece birkaç diyalogla seslendirilmiştir. Cümleler, sanatsal anlatım ve uçuşan kelimelerle dile getiriliyor. Normal yapımlardan çok uzak olan “Antena, La”, modern sanatla ilgilenenler dışında kalan izleyicinin büyük bir bölümünü sıkacaktır.

Emre Türker

Picture: moviegoods

1 yorum:

  1. Harika..siyah/beyaz olmasaydı da sahneleri bu kadar etkileyici olur muydu diye düşündüren film.

    YanıtlaSil