20 Nisan 2009

Vanilla Sky (2001)

Tür: Gizem / Romantik / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Cameron Crowe
Süre: 136 dakika
Oyuncular: Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee, Noah Taylor, Timothy Spall, Tilda Swinton, Michael Shannon, Delaina Mitchell, Shalom Harlow, Oona Hart, Ivana Milicevic, Johnny Galecki, Jhaemi Willens, Armand Schultz, Alicia Witt
33 yaşındaki yakışıklı ve zengin işadamı David Aames (Tom Cruise), cinayetten yargılanmaktadır. Tutarsız ifadelerinden dolayı, psikolog McCabe (Kurt Russell) tarafından incelenmektedir.

Dünya çapındaki yayınevinde üç dergi çıkaran David, evinde doğum günü partisi düzenler. Yakın arkadaşı Brian Shelby (Jason Lee), partiye yeni kız arkadaşı Sofia’yla (Penelope Cruz) gelir. David, arkadaşını görmezden gelip beğendiği Sofia’yı elde etmeye çalışır.

David, Julie Gianni’yi (Cameron Diaz) sadece seks dostu olarak görmektedir. Julie için durum farklıdır. Ona aşık olduğu için, başkasına ilgi gösterip kendisini görmezden gelmesini kabullenemez. Sabah erkenden arabasına binmesi için ikna ettiği David’la birlikte, otoyoldan çıkarak bilinçli kaza yapar. Kazadan kurtulan David’ın yüzü, tanınmayacak hale gelmiştir.

Popülerliğini kaybeden David, sonraki günlerde karmaşık bir dönemece girecektir.

Ustaca planlanan film, 1997 yılında çekilen İspanya yapımı Abre los ojos’un kopyasıdır. Penelope Cruz, her iki filmde aynı rolde görev yapmıştır. İspanyol versiyonundaki Sofia’nın evinde bir kedi (Panço), Amerikan versiyonundaki evinde ise, bir köpek (Paolo) vardır. Her ikisi de izlenirse, bu tarz ayrıntılar yakalanacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. İlk önce bunu izlemiştim.Daha sonra bi altta bulunan orjinalini.Ve o çatıdaki sahneye kadar o filmin aslında bu filmin orjinali olduğunu anlamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Sel... Farklı zamanlarda izlemiş olmalısın,
    yoksa birebir aynıydı :)

    YanıtlaSil
  3. sel gibi oldum bende..aynı şeyler bnmde başımdan geçti ama ikiside çok güzel filmlerdir ;)

    YanıtlaSil