27 Nisan 2009

Pulp Fiction (1994)

Türkçe Adı: Ucuz Roman
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Quentin Tarantino
Süre: 154 dakika (kesintisiz 168 dakika)
Oyuncular: John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Amanda Plummer, Eric Stoltz, Bruce Willis, Ving Rhames, Phil LaMarr, Maria de Medeiros, Rosanna Arquette, Peter Grene, Uma Thurman, Duane Whitaker, Paul Calderon, Frank Whaley, Burr Steers, Bronagh Gallagher, Susan Griffiths, Steve Buscemi, Eric Clark, Joseph Pilato, Brad Parker, Christopher Walken, Carl Allen, Stephen Hibbert, Julia Sweeney, Jerome Patrick Hoban, Chandler Lindauer, Robert Ruth, Rich Turner, Quentin Tarantino, Harvey Keitel
Az sonra bir restoranda soygun gerçekleştirecek çift, aynı yerde karınlarını doyururken plan yapmaktadır.

Karanlık dünyanın insanlarından Marsellus Wallace (Ving Rhames), iç hesaplaşma için adamları Vincent Vega (John Travolta) ve Jules Winnfield’ı (Samuel L. Jackson) görevlendirmiştir. Bu arada kendisi de, Butch Coolidge (Bruce Willis) adlı boksörle maç sonucu hakkında şike anlaşmasındadır.

Aynı günün gecesinde Vincent, Marsellus’un ricasıyla onun karısı Mia’yı (Uma Thurman) gece dışarıya çıkaracaktır. Fakat gecenin stresi şimdiden üzerindedir.

Pulp Fiction; absürt diyaloglarla süslenmiş, kanlı canlı bir Quentin Tarantino klasiğidir. Sırasıyla gerçekleşen olaylar, ileri geri oynamalarla birbirine bağlanmıştır. Dünya çapındaki sıralamalarda önemli yere sahip olan film, Tarantino’nun tarzını bilmeyen veya onaylamayan izleyiciyi sıkabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

6 yorum:

  1. Tarantino süper ya.ç. bayılıyorum filmlerine

    pulp fiction nın müziklerini çok beğenmişdim birde şu kadının kokoin aldıkdan sonra göğsüne sapladıkları enjekte sahnesi beni bir tuhaf yapmışdı. tüylerim dikeldi..doğrusu..flash flash!!!

    YanıtlaSil
  2. Sibel çok haklı, benmde hafızamda kalan en iyi sahnesi o sahnedir ve müzikleri nerde calarsa calsın hatırlatır filmi bana..

    YanıtlaSil
  3. şırıngadan önceki dans sahneside güzeldi, tarantinoysa koy sepete :)

    YanıtlaSil
  4. hep yaptığı filmleri övüyoz... tarantino konulu bir yazı yazıcam şimdi ii aklıma geldi :) iç dünyasına balıklama dalmak lazım tam bir merak konusu kişilik...

    YanıtlaSil
  5. bencede..yap banada haber verde okuyak..

    YanıtlaSil