26 Nisan 2009

A Life Less Ordinary (1997)

Türkçe Adı: Olağanüstü Bir Hayat
Tür: Dram / Romantk / Komedi / Fantastik
Yönetmen: Danny Boyle
Süre: 103 dakika
Oyuncular: Ewan McGregor, Cameron Diaz, Holly Hunter, Delroy Lindo, Dan Hedaya, Ian McNeice, Frank Kanig, Mel Winkler, Stanley Tucci, Anne Cullimore Decker, K.K. Dodds, Tony Shalhoub, Christopher Gorham, Ian Holm, Maury Chaykin, Timothy Olyphant, David Stifel
İlişkilerdeki ayrılıklar, birlikteliklerin önüne geçmiştir. Bu konuda, acilen hayata müdahale edilmesi gerekmektedir.

Bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışan hayalperest Robert Lewis (Ewan McGregor) için işler ters gitmektedir. Kendisinin yapabileceği iş için temizlik robotu alınınca, görevine son verilir. Aynı gün eşi tarafından terk edilir. Yaşadığı evdeki eşyalara da hacizle el konulur.

Celine (Cameron Diaz), Robert’in işine son veren paragöz bay Naville’in (Ian Holm) kızıdır. Şimdiye kadar hiçbir erkeği eş olarak uygun görmediğinden evlenmemiştir. Kızının asi tavırlarından bıkan bay Naville, Celine’nin işyerinde çalışması konusunda diretecektir.

Bu sırada işini geri isteyen Robert, Naville’in ofisine baskın düzenleyerek Celine’i kaçırır. Fakat kaçırma operasyonu, babasının tavırlarından bunalan Celine’in şahsi becerisiyle gerçekleşir. Saf Robert’in bundan sonraki aşamada, sert kadın Celine’den öğreneceği çok şey olacaktır.

Uçuk kaçık bir film olan A Life Less Ordinary’i izlerken, hoş vakit geçirebilirsiniz.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder