16 Nisan 2009

The Break-Up (2006)

Türkçe Adı: Ayrılık
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Peyton Reed
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Vince Vaughn, Jennifer Aniston, Joey Lauren Adams, Cole Hauser, Jon Favreau, Jason Bateman, Judy Davis, Justin Long, Ivan Sergei, John Michael Higgins, Ann-Margret, Vernon Vaughn, Vincent D'Onofrio, Elaine Robinson, Jane Alderman
Brooke Meyers (Jennifer Aniston) ve Gary Grobowski (Vince Vaughn), izleyici olarak gittikleri beysbol maçında tanışarak evlenirler. Gary, turistlere Chicago’yu gezdiren bir tur otobüsünde rehberdir. Brooke ise, Marilyn Dean Galerisi'nde satış görevlisidir.

Evliliklerinin henüz ilk yıllarında, yaşam tarzlarındaki farklılıklardan dolayı tartışmalar başlar. İlişkiyi düzene sokmak için Brooke, ayrılık teklifinde bulunur. Fakat işler istediği gibi yürümez. Sorunlarını yakın çevreleriyle de paylaşmaları, birlikteliklerinin yönünü belirleyecektir.

İlk başlarda komedi gibi görünen bu yapım, evlilik aşamasını çok güzel özetliyor. Bu anlamda gerçekten başarılı ve gerçekçidir. Filmi sonuna kadar tarafsız izlemek, yorum açısından daha doğru olacaktır.

Çok mutlu olarak birleşen çiftler, paylaşım ile anlaşılmak arasında seçimlere zorlanır. Tercihlerini doğru yönde kullananlar, mutluluklarına devam eder. Aşk, iki kişiliktir ve kesinlikle yoruma kapalıdır. Tavsiyeler olacaktır ama kararlar kişiye özgüdür.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. İletmek istediği mesaj ve bunu iletim biçimi bence vasat olarak nitelendirilebilir; fakat yine de konu üzerine düşündürücü ve eğlendiren bir film. Jennifer'ın moral bulması ve kendine güvenini toparlaması için çekilmiş gibi:p O dönemki sevgilisi Vince Vaughn ile başrolleri paylaştığı,güzelliğini "yine" gözler önüne seren bir Hollywood filmi.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada Hayalbemol, ekstra yoğun sınav dönemim yüzünde hiç yazı yazamıyor olsam da senden bir mim patlatmanı bekliyordum doğrusu:p

    YanıtlaSil
  3. Franche, son yazılarıma bakarsan acaip mimlerle boğuştum :) Mim patlaması mı olur, mimden patlar mıyım bilmiyorum :)

    YanıtlaSil