06 Nisan 2009

Bedtime Stories (2008)

Türkçe Adı: Gerçek Masallar
Tür: Komedi / Aile / Fantastik
Yönetmen: Adam Shankman
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths, Teresa Palmer, Lucy Lawless, Courteney Cox, Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling, Jonathan Pryce, Nick Swardson, Kathryn Joosten, Allen Covert, Carmen Electra, Tim Herlihy, Thomas Hoffman, Abigail Droeger, Melany Mitchell, Andrew Collins, Aisha Tyler, Jackie Sandler, Annalise Basso
Çocuk yaşta dinlediğimiz ya da okuduğumuz masallar, hayaller konusunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü bu masallar, insan aklını zorlayan kelimelerle süslüdür.

1974 yılı Los Angeles Kaliforniya'da, Sunny Vista adındaki mütevazi oteli çocuklarıyla birlikte işleten Marty Bronson, mali anlamda yeterli başarıyı elde edemeyince, yerini Barry Nottingham’a (Richard Griffiths) satmak zorunda kalır. Ondan tek isteği, başarılı olduğu takdirde oteli çok seven oğlu Skeeter’in (Adam Sandler) işletmesine izin vermektir. Anlaşma sağlanınca, dev otel Sunny Vista Nottingham kurulur.

Aradan 25 yıl geçmesine rağmen, Skeeter halen vasıfsız eleman olarak görev yapmaktadır.

Bir gün bay Barry, oteli kapatıp yerine Sunny Vista Mega Nottingham’ı kuracağını açıklar. Fakat fırsatçı Kendall’ı (Guy Pearce) genel müdür yapacağını söyleyince, Skeeter yıkılır.

Skeeter, kocası yüzünden görüşmediği kız kardeşi Wendy’i ziyaret eder. Wendy, işten atılmış ve eşi tarafından terk edilerek iki çocuğuyla ortada kalmıştır. Arizona’ya iş görüşmesine giderken, bir haftalığına geceleri çocuklara bakması için Skeeter’dan yardım ister. Okuldan arkadaşı Jill de, gündüzleri destek olacaktır.

Uzun zamandır görmediği için, Skeeter’in çocuklara bakması gerçekten zordur. Skeeter, babasının yolundan giderek işleri yoluna koymaya çalışır, yani masallar anlatarak.

Hayal kurmanın önemini anlatan film, masalsı havada eğlenceli vakit geçirmeyi sağlıyor. Adam Sandler, bu tarz yapımlara gerçekten yakışıyor.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. sanki blogumun adını gördüm :D

    YanıtlaSil
  2. ...RiGoR MoRtiS... Yazarken benim de aklıma gelmişti :)

    YanıtlaSil
  3. Internetten birkac gun once izledim...Blogda da gercek masallar adiyla birkac post yapmistim, ondan izleyesim geldi...Adam Sandler filmlerinin cogundaki duyguyla ayni duyguyu veriyor, sicak ve seker, ama bir seyler hep eksik, hep aceleye gelmis gibi...

    YanıtlaSil
  4. Eliza Doolittle… Acelelikle ilgili bir şey diyemeyeceğim. Beni tatlı tatlı gülümsetiyor, duygulandırıyor. Belki mimikleriyle değil ama konuşması ve gerçekçi rolüyle beğeni kazanıyor diye düşünüyorum. Onun tarzı standart olmuş artık, ne izleyeceğini biliyorsun. Bazen çizgisinden çıktığı kötü filmler de yok değil.

    YanıtlaSil