04 Nisan 2009

Thick as Thieves (2009)

Türkçe Adı: Son Oyun
Uluslararası Adı: The Code
Tür: Polisiye
Yönetmen: Mimi Leder
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha Mitchell, Robert Forster, Rade Serbedzija, Michael Hayden, Marcel Iures, Gary WerntzMükemmel şekilde korunan Romanov Mücevherciliğin kasasına girmeyi aklına koymuş iki profesyonel hırsızın, planları ve eylemleri konu ediliyor.

Miami’den gelen usta hırsız Gabriel Martin (Antonio Banderas), New York metrosunda silahlı soygun gerçekleştirir. Ünlü hırsız Keith Ripley (Morgan Freeman), bu sırada Gabriel’i izlemektedir. Keith’in aklındaki, Romanov Mücevherciliğin sahip olduğu, her biri 20 milyon dolar değerinde iki Fabergé yumurtasını çalmaktır. Çünkü bu yumurtaları, borçlu olduğu Rus mafyasından Nicky’e teslim edecektir.

Gabriel, Keith’in ölen ortağı Victor’un kızı Alexandra Korolenko (Radha Mitchell) ile tanışır. Alexandra’yı koruyan Keith, bu yakınlaşmadan rahatsızdır.

Keith, bir süre sonra Gabriel’i hırsızlığına ortak etmeyi başarır. Fakat peşlerinde, hırsızların korkulu rüyası haline gelen ve uzun süredir Keith ‘i izleyen dedektif Weber (Robert Forster) olacaktır.

Thick as Thieves; mafya, polis ve hırsız üçlemesinde, klasik bir polisiye filmdir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder