27 Mart 2009

Kalbinizi Çalan Eylemsel Hareketler

Herhangi bir ilişkisi olmayan kişi, nedensiz arayışların içinde bulur kendisini. Aşka doğru çıkış noktası aranan bu labirentte, süresi belli olmayan mutluluk dokunuşları, çıkmazlardaki duraklarda aranır. Bazen bulmacanın sonuna ulaşıp elmanın diğer yarısına sahip olurken, bazen de bütünü tamamlayamamış olmamın çözümsüzlüğüyle, rüzgârın uçuşturduğu yaprak gibi savruluruz.

Aşk, felsefesi içinde sonsuz uzantılara sahiptir. Karşılıklı ilişkide mutluluksa aranan; bir erkek ne ister, bir kadın ne ister. Örneğin, kaçan balık kovalanırmış diyerek bir balıkçı olabilirsiniz. Ya da karmaşanın içinde karanlıkları benimseyip, aşk-ı manya fanatikliğinde sloganlar yazarsınız. Sesler yükseldiğinde, Aşk-ı Figan uğultusunda sağır kalıp başka titreşimleri algılayamazsınız. Havanın dokunuşlarına kendinizi bırakır, her mevsim bir başkadır aşk dersiniz. Aşk problemlerinde çözüm arayışları hiç bitmez. Bazen de aşk bahçesine fantezi eker, ürünlerini toplarken hafiflersiniz.

Bana göre aşk, platoniktir. Karşıdan gelen tepkiye göre etki göstermez. İlgi gösteriyorsam, bu hiç görmediğim bir hayal ürününe de olabilir, bir kez gördüğüm unutulmaz şipşaklara da, sözlerin dokunuşlarıyla desteklenen karşılıklı oluşumlara da… Her birinin acısı ve tatlısı vardır. Aralarındaki renklilik, her biri içindeki tadın şiddetine göre çeşitlenir.

Hiç kıskanılmayan bir birliktelik olamaz. Hiç kıskanmadığınız kişiye aşık değilsinizdir. Kıskançlıkta belirlenmesi gereken şey var ki, o da dozunun ayarıdır.

Peki sizler ne arıyorsunuz? Aklınızdan çeşitli tilkiler geçiyordur. Bazen tavuklar aklınıza gelir, bazen domuzlar. Bazen benzettiğiniz kişi küfürdür, bazen de eşya.

Bu yazının bir sonu yok. Ama benim beklentilerim olacak.

Konu: Kalbinizi Çalan Eylemsel Hareketler Mimi

Mutlu bir beraberlik için, karşı cinsten beklentileriniz nelerdir?
Sevdiğiniz kişide aradığınız özellikleri yazarak, kalbinizdeki güzeli tanımlayınız.
“Kısaca, birlikte olduğum kişi böyle olmalı” gibi ifadelerle,
kalbinizi çalacak kişiyi hayalinizde canlandırın ki, okuyan karşı cinsiyet
-hııım, demek şöyle yapsam daha etkili olacakmış, burada yanlış yapmışız" diyerek ayağını denk alabilsin.


Sorular sizlere…
Böcek Kimi zaman arsız, kimi zaman sevimli, kimi zaman farklıdır sevgisi. Tufanından korkun, sıcaklığından faydalanın. Kimi zaman şairidir beyaz sayfanın, kimi zaman saklanan balığı. Var bu işte yayılan bir sevimlilik ama ne siz sorun ne o söylesin.

Kelebeğin Ömrü Yardım için uzandığı elleri kesmişler. Sevgi dolu yaklaşmış, yanlış anlamışlar. Şiddetini göstermiş, kızmışlar. İnatçı ve gizemli olduğu kadar, kendine güvenir de. Ah bir de yarı yolda bırakanlar olmasa.

Pino Çocuksu yolların hayal kahramanı. Sulu boya defterinin renkli dünyası. Büyümek, çocukça gülümsemekten kaçmak değildir.

Sel Şöyle bir sahne kurulsa da, perdenin ardından o çıksa. Ona buna saydırırken, kıvılcımlarından şimşekler çaktırsa. Makineli tüfeğin kurşunları değil karşıdan gelen, durmak bilmez kelimelerinin bedensel ayak izleri.

yesari Hayat eğlenceli değilse, solumanın ne anlamı var. Çakırkeyifli, blog sirkinde laf cambazı, Mart ayının mim güzeli.

EVA Edebi yanardağın çatlak krateri. Kelimeleri patladığında, sözlerini yakalayanları ateşiyle kavuran. Vahşi gezgin, kitapsal oluşum.

nєнιяѕєℓ Bizlere şiirsel dokunuşlarla hayat veren, şairane kelimelerin blog güzeli. Anlamak için noktalarına takılmayın. Anlamak istiyorsanız, zihninizi temizleyin ve şarkısını dinleyin.

beyaz mendil Sahnelerin ören bayanı. Örneklerinden parça parça alın, hepsi ağır gelir. Paylaşımcıdır, şiddetle okur ama şiddetten uzaktır.

BodrumSibel Hayat kısa, olduğu gibi yaşa. Üstüne gelenler olsa da, neden saldırsın ki sevmek varken bu dünyada. Politik sesler dalgaları uyandırmak adına değil, bir nefes özgürlük için.

KaRaMeL Oldukça uysal yaklaşır, kırmamak için de kendi parçalanır. Bir hareketinizden alınsa belli etmez, ayrıca sevgisinden de ödün vermez.

...RiGoR MoRtiS... Sevdiklerinin taraftarı, sevmediklerinin savaşçısı, bir de yaşamasa aşk acısı

Siminya Ankara’nın yolları taştan, alır sizi küresel kardan. Karamasal yaralara merhem olmuş, doktorluğundan randevu alanların biraz beklemesi gerekiyormuş. Aman efendim, kelime hataları mı dediniz? O sizin hatanız.

DEMET İyi çalışırım, iyi çizerim, kelimelerde bağlantı mı dediniz? O da var bende. Ne de olsa deliyim ama güven uyandırırım sizde.

Öykü Şöminenin karşısına kedisiyle geçmiş ısınırken, sevimli gülümsemelerinden kendince pay vermekte. Yarın fırtına çıkmış, kasırgalar damları uçurmuş, moral sıfır olmuş. Gelmiş biraz konuşmuş da moral olmuş.

Üfürükten Prenses Eleştirel yaklaşırken alarm ziline basmamaya özen gösterir. Bir eliyle tokatı basarken, bir eliyle okşar ki, ne olduğunuzu anlayamazsınız. Sempatik, girişken, biraz da cesur mu ne?

Franche Bakma sen edebi dokunuşların birinci sayfasında olduğuna, fikirleri ansiklopediktir gelir sırasında. Kimi zaman lirik dokunurken, kimi zaman tablosudur renkli kalemleri dünyanın.

Pia Dünyada çok şey istiyor görünse de aslında mutluluktan başka bir şey istemiyor. Kendi evi olsa, saçmalıkları okuyacağına işine baksa fena mı olurdu? Bu nedenledir gülümsemek isterken agresifleşmesi.

Blogdaşlarım, daha listeme o kadar çok kişiyi yazmak istiyorum ki, ama enerji pilimin şarj uyarısıyla karşı karşıya kalmış durumdayım. Bu gecelik kapalı odamın sanal penceresinden aşkın kuşlarını serbest bıraktım. Penceresinde görenler soğukta bırakmasın. Aşklar ne kadar platonik olsa da, hep iki kişilik yaşanır.

Emre Türker
picture: deviantart

29 yorum:

  1. Gunaydjn Hayalbemol
    ınanmıyorum sana
    ne kadar guzel yazmıssın:))
    Hem kendımı hem dıger arkadaslrımı senın gozunden bı resım olar ak gordum bu yazında..
    Mım ıne en kısa zamanda cevap yazacagım:) sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  2. Öykü... Aman efendim, o sizin güzelliğiniz :) Resmedebilmişsem kişileri, ne mutlu bana. Benim düşüncelerim, sizin kelimelerinizden şekillenir. En kısa zamanda bekliyorum cevaplarını.

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir yazi olmus kalemine saglik

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler hayalbemoll:)))
    bir aşk insanı olarak çok zevkle yazacağım bir konu bu:) sanırım biriken onlarca mimden ilk olarak bunu cevaplayacağım:)) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. bu arada bir üstteki yorum benim:)) yanlışlıkla diğer account ile yollamışım yorumu:))

    YanıtlaSil
  6. tek şey söylüyorum...bittin senn...

    YanıtlaSil
  7. serrose… Çok teşekkür ederim uzakdoğuyu, içinden bizlere tanıtıp imrendiren sevgili serrose. Hazır gelmişken, kitaplara ve sevgiye yakınken, seni de mimlemiş olsak ya bu konuda? Sen de yaz bu konuda, bizler de okuyalım Japonya adasında.

    Pino… aşk insanı olarak düşüncelerinden dökülecek kelimeleri, o güzel resimlerle yansıtmanı sabırsızlıkla bekliyorum. İlkleri bana tanıdığın için teşekkür ediyorum :) sevgiler.

    yesari… Mart ayını mimlere ayırmışsan, hız kesme dedik :) Fena mı ettik… :) Eğlenceli insanın düşünsel tiplemesi nasıl olur, merak ediyor insan. Aydınlatmak gerek blog dünyasını.

    YanıtlaSil
  8. şimdi bu mim mi Emre? mim görünce mim yollayanı ısırmak istiyorum ama tutuyorum kendimi :)

    adımızın önüne yazdığın şeyler çok hoş teşekür ederim okuyanlar beni doktor sanmasın, anca olsam olsam doktorun çaycısı olurum :)

    Hoşlandığım erkek türünü son günlerde o kadar çok blog yorumuna yazdım ki sana dememişmiydim? Aslında tariften elimize bir şey geçmiyor yine gönül bambaşka denizlerde geziyor.
    Bebek yüzlü olmasın, yaşı benden bir 6-7 yaş büyük, uzun saçlı, dövmeli, tuttumu beni kucağına alabilen güçlü bir adam olsun derim hep ama karşıma malesef böyle biri bir kere tee izmir'den çıktı oda evlendi..devamını Bloğumda yazarım bi ara, belki

    YanıtlaSil
  9. günaydınn.
    pişt...yoksa Çiko senmisin yıllardır tanıdığım, değer verdiğim barmen adam:D :D sanki aynı mekanda yaşıyomuşuz gibi tarif etmişsin beni, ki o kadar doğru.:)) Teşekkür ederim hayalbemoll..

    YanıtlaSil
  10. Siminya… Bu mimlemenin yeni boyutu. Ben seni sana anlatayım, konuyu açmışken sen de çayını tazele hesabı. Dövmeli derken??? yeri geldiğinde kodummu oturtmalı mı yani :) Yok canım anladım, o kadar da anlamama konusunda kıtlık çekmiyoruz bu krizde. The Wrestler’ı seyrettin mi? Acaba onun biraz genç halini mi isterdin? Sen aradığını tekrar bul da, Teee Ankara ile tee İzmir arasında ne mekikler dokursun anlarsın, hatta bence dokuma tezgâhı bile kurar, mekik üretimine geçersin. Belki bir gün blogunda devamını yazarsın da okuruz. Gerçi ara ara bir şeyler karalıyorsun da, aradan çekip bulmaya çalışıyoruz gizemli erkeğini :)

    KaRaMeL… Valla Çiko ben değilim, rejimden yeni çıktım şimdi kıldan inceyim :) yazarken kendimizi anlatırız ama anlayana derler ya! Ben, kalem süslemelerinden karakter analizi yapmaya çalışırmışım, beğenene aşk olsun, beğenmeyene kuş konsun :)

    YanıtlaSil
  11. aaa bak nerden bildin çikonun tombiş olduğunu hahaha.:))

    YanıtlaSil
  12. KaRaMeL... Bildim di mi :) Kahin miyim neyim :)

    YanıtlaSil
  13. Mickey Rourke'den bahsediyorsun :) sana bingo diyorum.
    9 1/2 hafta filmini izlediğimde evet onu istiyorum dediğim adam ama şu an 50'li yaşlarını geçmiş olmalı, diğer kıçında kıllar ağarmış kevin kostnır, corç kolini molini alıp yürümüşlerde bu adam onca seksiliğine rağmen kendini paralamış, çürümüş gitmiş, oysa gençlik filmlerinde dehşet delikanlı, bitirim, seksi bir hayvan

    YanıtlaSil
  14. Siminya… Zaten bir 9 ½ hafta göründü, sonra kaçtı bir yerlere de kimse bulamadı girdiği deliği. Seksi adam, hırçın hayvan ve bitirim delikanlı, şimdi bitmiş de olmuş şişme bir dede. Büyüğe hürmet edeceksin de, hürmet bunun neresinde? 50’li mellili ama hala hayvan gibi maşallah :)

    YanıtlaSil
  15. bence bu mimlemenin yeni boyutu çok hoş!. öööle bloglardaki sıradan mimlemelerde beni çok sıkıyor.

    bence bu mimlemede bir hareket bir heyecan ve merak uyandırmalı. action olmalı actiiiiion

    hayalbemol yine hayal gücünü ullanmış ve bu yeni akım olan EYLEMSEL MİM i başlatmış nede iyi yapmış:))bu arada zekanada hayran kaldım yani..

    si_bemol aşk konusundaki bu mimli eyleme cavabımı bloğumda cevaplıyacağım en kısa zamanda.

    Deep not: yazındaki; benim aşk konusundaki cevabın çok doğru tespitdi! :)) HAYAT KISA DURMA COŞŞŞ!!! HEHE.

    ellerine, düşüncene,fikrine,beynine vede parmak uçlarına :) sağlık!!

    YanıtlaSil
  16. en kısa zamanda cevap geliyor:)

    YanıtlaSil
  17. hayalgücüm ve beynimin içindeki sözlüğüm kıpırdanmaya basladı :)
    beni anlattığın o 2 cümle + blogumdaki yorumun da sıcacıktı, gülümsettti..

    çok düşünsel ve anlamlı bi mim bu ,diğerlerne pek alışamamıştım , şimdi sen yeterki benden anlatmamı iste :))
    hem yazını hem bunu çok sevdim ..

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Hayalbemol,mimini aldım gidiyorum:)Benimle ilgili yazdıkların çok hoşuma gitti.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. geldim ben yazacagim dur bakalim ben de ask nasilmis?

    YanıtlaSil
  20. canım canım birasdan gelio :)

    YanıtlaSil
  21. BodrumSibel… ekşııın istiyorum :) Valla kanatlanıp uçmak istedim şu an, öyle mutlu oldum yani yazdıkların, güzel iltifatların. Ara sıra böyle şeyler gülümsetiyor insanı.

    demet… En kısa sürede bekliyorum cevaplarını, hadi bakalım uçuk kız.

    nєнιяѕєℓ… Klasik mimsel yaklaşımlara soğuk yaklaştığını anlamıştım. Bu mimi ben kafama göre çıkarıp uydurdum. :) Biraz renkli olsun dedim. İlginç oldu :) Aşk dokunuşları, senin uzmanlık alanına giriyor. Dökülen kelimelerini toplamaya geleceğim.

    beyaz mendil… Beğendiğine sevindim. Düşüncelerini bekliyorum.

    Serrose… Biraz önce geldim ziyarete, hala anlatmamışsın :)

    Kelebeğin Ömrü… Çabuk çabuk bekliyorum ama :)

    YanıtlaSil
  22. Valla ne yalan söyliyim böyle bi mim başlatmayı düşünüyodum.Hatta bi ara yazdım,sildim..İyi oldu yani :) Hem anlatmak istediklerim hem de merak ettiklerim vardı.Teşhisinde sonuna kadar haklısın HayalBemol.Tekrar teşekkür ederim arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  23. hemen yazıyorum yarın zaten tam da üstüne geldi güneşimin:))))
    emre yaa ne demeli sana canım benim canım :))
    nası mutluyum ama şimdi:))
    baksana ne kadar çok smiley oldu sayfan:DD

    YanıtlaSil
  24. Sel… Senin bu çıkışına bir iteleme olmuş o zaman bizim konumuz :) Sonuçta bu kadar açık bir şekilde ve sayısı gittikçe artan arayışları, izleme şansı elde edebiliyoruz. İyi bir yönlendirme olduğunu ben de düşünüyorum. Konuyu sevmen beni mutlu etti.

    Kelebeğin Ömrü… Hemen geliyorum hemen :)

    Böcek… Smile artışı, tebessümler saçtı gerçekten. :)
    Sevimli böcek, hemen yazacağın kelimeleri okumak için merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  25. Ne kadar güzel mimliyorsuun(=
    Heyecanla yazdıımm buyrunuuzz:(=
    http://legendsofmiatheprincess.blogspot.com/2009/03/ben-bu-mim-isini-cok-sevdim-oturup.html

    YanıtlaSil
  26. Franche... Heyecanla okumaya geçiyorum :)

    YanıtlaSil
  27. hayalbemoll yazdım yazıyı.hayallerim beni nerelere götürdü bi bilsen:))biraz geç oldu ama yazdım, hemde zevkle.teşekkür ederim yeniden.:))

    YanıtlaSil
  28. KaRaMeL... Yazdıklarını okudum, seni tanımlamalarımda haklıymışım. Ne kadar hassas olduğunu bir kez daha anlamış oldum.

    YanıtlaSil