31 Mart 2009

Be with You (2004)

Orjinal Adı: Ima, ai ni yukimasu
Tür: Dram / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Nobuhiro Doi
Süre: 119 dakika
Oyuncular: Yûko Takeuchi, Shido Nakamura, Akashi Takei, Karen Miyama, Yosuke Asari, Yûta Hiraoka, Chihiro Ôtsuka, Mikako Ichikawa, Katsuo Nakamura, You, Suzuki Matsuo, Fumiyo Kohinata
Romantizm dalında Japon filmlerinin en güzel örneklerinden biridir. Filmin esrarengiz havası büyülerken, küçük şeylerden alınan mutluluk dokunuşlarına izleyiciyi ortak ediyor.

Takumi (Shido Nakamura), eşi Mio’nun (Yuko Takeuchi) ölümü ardından oğlu Yuji’ye (Akashi Takei) tek başına bakmak zorunda kalır. Üstelik ev işlerinde başarılı değildir.

Ölmeden önce Mio, yağmur mevsiminde geri döneceğini söz vermiştir. Takumi ve Yuji, bundan emindir. Yağmur mevsimi geldiğinde, heyecanla beklenti içine girerler.

Evleri yakınındaki ormanda baba oğlu dolanırken, eski yıkık barınakta Mio’yu görürler. Esrarengiz bir şekilde geri dönen Mio, geçmişle ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Hatıralarını anımsaması için geçmişi konuşurlarken, ilk aşklarının ve mutlu aile hayatının tadına yeniden varacaklardır.

Bu masalsı romantik film, tabiat güzellikleriyle birlikte müthiş süslenmiştir. Öyle sıcak ki, aşk, bağlılık ve güven ilişkileri içinde gülümseyerek vakit geçiriyorsunuz. Kesinlikle tavsiyedir.

Emre Türker

picture: asiacue

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder