25 Mart 2009

Vantage Point (2008)

Türkçe Adı: Bakış Açısı
Tür: Aksiyon / Polisiye / Dram / Gerilim
Yönetmen: Pete Travis
Süre: 90 dakika
Oyuncular: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Bruce McGill, Édgar Ramírez, Saïd Taghmaoui, Ayelet Zurer, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, William Hurt, James LeGros, Eduardo Noriega, Richard T. Jones, Holt McCallany, Leonardo Nam
11 Eylül olaylarının ardından, Bati ile Doğu arasındaki gerginliği konu alan film, yüksek tempoda ve merak uyandırır niteliktedir.

İspanya’nın Salamanca kentinde bulunan Plaza Mayor’da, teröre karşı birçok ülkenin lideri konuşma yapacaktır. Bu konuşmacılardan biri de Amerikan başkanıdır.

Thomas Barnes (Dennis Quaid), daha önce Amerikan başkanına düzenlenen suikastta, kendini siper olarak kullandığı için vurulmuştur. Göreve tekrar getirilmesi konusunda endişeler olmasına rağmen, çalışma arkadaşı Kent Taylor’ın (Matthew Fox) ona tam güveni, bu önemli görevde rol almasını sağlar.

Güvenlik önlemleri yetersiz kalmış ve başkan vurulmuştur. Bu olayın hemen ardından, arka arkaya iki bomba patlar. Ajanların bir an önce şüphelileri bulması gerekir.

Farklı bakış açılarından yinelenen sahnelerle suikastın ortaya çıkışı, büyük bir tempo içinde beyaz perdeye aktarılmaktadır. Her tekrarda farklı bir olaya şahit olacak, filmin sonuna kadar aynı heyecanı yaşayacaksınız.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. O kadar çok bakış açısından film tekrar edilmiş ki , yeter artık bir kesişinde kurtulalım olduğumum bir film..:)

    YanıtlaSil
  2. Darkstar… Evet, o döngülerde git-gel’ler rahatsızlık veriyor ama onlar olmasa, iyi bağlama çekemezlerdi heralde. :P

    YanıtlaSil