20 Eylül 2009

The Time Machine (2002)

Türkçe Adı: Zaman Tüneli
Tür: Bilim-Kurgu / Macera / Aksiyon
Yönetmen: Simon Wells
Süre: 96 dakika
Oyuncular: Guy Pearce, Samantha Mumba, Mark Addy, Sienna Guillory, Phyllida , Alan Young, Omero Mumba, Yancey Arias, Orlando Jones, Jeremy Irons, Laura Kirk, Josh Stamberg, John W. Momrow, Max Baker
1900’lü yılların başında, New York’lu bilim adamı ve eğitimci Alexander Hartdegen (Guy Pearce), parkta kız arkadaşı Emma’ya (Sienna Guillory) evlilik teklif ederken, silahlı biri tarafından soyguna uğrarlar. Yüzüğün manevi değeri nedeniyle onu hırsıza vermek istemeyince tartışma başlar ve silahtan çıkan kurşun, Emma’nın hayatına mal olur.

Olaydan kendini suçlayan Alexander, 4 yıl boyunca zaman makinesi üzerinde çalışır. Nihayet çalışmalarını tamamlayarak geçmişe dönecek, fakat ölüm gerçeğini değiştiremeyecektir. Geçmişte sorunu gideremeyince, cevabı bulmak üzere yeterince geleceğe gitmeye karar verir. Fakat gelecek, tahmininden farklı olacaktır.

Hayal gücü bakımından oldukça renkli olan bu film, izlemeye değer.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. Ben orjinalini izlemiştim kitabını okuduktan sonra.. 1960 yapımı olan film görsel öğelerle bu kdr desteklenmiş değil ama fikir olarak aynıydı diyebiliriz..

    Bunun yanısıra yine zmn ile ilgili olan başka 1 film var dikkatimi çeken: http://www.imdb.com/title/tt0452694/

    YanıtlaSil
  2. snobdog… 1960 yılındaki yapımı merak ediyordum ama izleme fırsatım olmadı.
    Bu arada bahsettiğin film, “The Time Traveler's Wife” ilgi çekici gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. zaman yolculuğu ile ilgili filmler denince aklıma Back to the future, Bill and Ted"s exalent adventure, Frequency, Somewehe in time, Time cop geliyor... Konu olarak pek ilgimi çektiklerini söyleyemem...

    YanıtlaSil