23 Nisan 2009

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Türkçe Adı: Dost Kazığı
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Robert B. Weide
Süre: 110 dakika
Oyuncular: Kelan Pannell, Janette Scott, Simon Pegg, Megan Fox, Gillian Anderson, Kelly Jo Charge, Christian Smith, Katherine Parkinson, Felicity Montagu, Thandie Newton, John Lightbody, Jeff Bridges, Kirsten Dunst, Emily Denniston
Londra’da yaşayan rahat ve sakar İngiliz paparazi yazarı Sidney Young (Simon Pegg), gizlice sızdığı Sharps dergisinin partisini olaylı bitirince, derginin sahibi Clayton Harding’in (Jeff Bridges) ilgisini çeker. Böylece Sidney, Londra’dan ayrılıp Los Angeles’e gider.

Önemli bir kitleye sahip olan dergide Sidney, tarzı ve hareketleriyle küçük düşmektedir. Her şeye rağmen kendinden emin görünen Sidney, bir gece gördüğü yıldız adayı Sophie Maes’dan (Megan Fox) çok etkilenir. Amacı onu elde etmektir.

Dergiye en alt kademeden giren Sidney, fikirlerini kabul ettirebilmek için konumunu yükseltmelidir. Tesadüfen tanıştığı ve beraber çalışacağı Alison Olsen (Kirsten Dunst), bu konuda ona yardım edebilecek tek kişidir. Fakat işler, beklediği gibi gitmeyecektir.

Önemli bir mesaj barındırmayan film, hoş vakit geçirmek için uygun olabilir. Seyrederken eğlendiren, fakat akılda iz bırakmayacak bu yapımdan fazlaca bir şey beklenmemelidir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. İzlerken gayet eğlendim fakat dediğin gibi sonrasında filmle ilgili hiçbir iz kalmadı bünyede:)

    YanıtlaSil