13 Nisan 2009

10 Things I Hate About You (1999)

Türkçe Adı: Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Gil Junger
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz, Andrew Keegan, Susan May Pratt, Gabrielle Union, Larry Miller, Daryl Mitchell, Allison Janney, David Leisure, Greg Jackson, Kyle Cease, Terence Heuston
Cameron James (Joseph Gordon-Levitt), yeni kayıt olduğu okulda güzel Bianca’dan (Larisa Oleynik) çok etkilenir. Onunla yakınlaşmak için her yolu denemeye razıdır.

Kat (Julia Stiles) ve Bianca, kardeştir. Kat, erkekler konusunda vurdumduymaz, sert tavırlı bir kızdır. Bu durumu lehine çevirmek isteyen babaları, erkek arkadaş isteyen Bianca için bir kural belirler. Eğer Kat biriyle görüşürse, Bianca da serbest olacaktır.

Cameron’ın Bianca’yla birlikteliği için, yeni tanıştığı arkadaşı Michael’ın (David Krumholtz) bir fikri vardır. Kat’e acilen erkek arkadaş bulmaları gerekecektir. Fakat kimse yanaşmadığı için, okulun asi çocuğu Patrick Verona’yı (Heath Ledger) bu konuda parayla ikna etmeye çalışacaklardır.

10 Things I Hate About You, cinselliği kullanarak seyirci çekmeye çalışmayan ender gençlik filmlerinden biridir. Hoşça vakit geçirmek için idealdir.

Patrick rolündeki Heath Ledger, 2008 yılında gösterime giren The Dark Knight filminin başarılı Joker’iydi. Bu filmde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görülmüş, fakat ölümü nedeniyle ödülünü sahnede kaldıramamıştı. New York'taki dairesinde ölü bulunan Heath Ledger, henüz 28 yaşındaydı.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. süper bir filimdirrrr çok çok çok tavsiye ederim...gerçi şimdi izlesem tavsiye etmeyebilirim...ya da ederim...yaa yaşla ilgilidir sanırım film zekleri...ama bu film tavsiye edilir...tamamm taammamm bi daha tavsiye yazmiicaaammm...vallaa bakkk:))

    YanıtlaSil
  2. yesari... Yaz, elli kere yaz.
    Zamanı bilmem ben,
    sonuçta güzeldi.
    Yaş ilerledikçe,
    kıskançlıktan beğenmeyebiliriz :)

    YanıtlaSil