16 Mart 2009

Let the Right One In (2008)

Türkçe Adı: Gir Kanıma
Orjinal Adı: Låt den rätte komma in
Tür: Dram / Fantastik / Korku / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Tomas Alfredson
Süre: 115 dakika
Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, Ika Nord, Mikael Rahm, Karl-Robert Lindgren, Anders T. Peedu, Pale Olofsson, Cayetano Ruiz, Patrik Rydmark, Johan Sömnes, Mikael Erhardsson, Susanne Ruben, Rasmus Luthander, Sören Källstigen, Malin Cederblad, Lena Nilsson, Berndt Östman, Kajsa Linderholm, Adam Stone, Jonas Kruse, Ingemar Raukola, Kent Rishaug, Linus Hannu
Sürekli baskı gören her kişi, özünde olmasa bile akıl almaz vahşi düşüncelerle hayal kurabilir.

Oskar (Kare Hedebrant), cinayet haberleri biriktiren ve hayalinde sürekli birilerine zarar verdiğini düşleyen, fakat okulda korkak tavırlar sergileyen bir çocuktur. Gece evlerinin bahçesinde oynarken, garip çocuk Eli’yle (Lina Leandersson) tanışır.

Bölgede kurbanların kanını süzerek öldüren bir katil vardır. Bu katil, evindeki kana susamış çocuğa hizmet etmeye çalışmaktadır.

Oskar, karda çıplak ayak gezen, üşümek nedir bilmeyen soğuk tenli Eli’ye ilgi duymaya başlar. Eli ile olan birlikteliği, aynı zamanda Oskar’a cesaret aşılamaktadır.

İsveç yapımı film, sırdaşı bir hikâyeyi anlatıyor. Gerilimle dram arasında geçen yapımda farklı bir romantizm konusu işlenmiş.

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum:

  1. Aman ne güzel film tanıtımlarıdır bunlar böyle.. Oskar , Oscar ı alıcak kadar iyi bir performans sergilemiş ..:) Fakat Oskar ı , Eli alıyor.. Mükemmel bir aşk film i bence , kesinlikle izlenmeli .. Film i izledikten sonra , bende bir Eli bulurum diye , havalara bakarak dolaşmıştım..:)

    YanıtlaSil
  2. Darkstar... Korku filmi diye geçiyor ama bence de aşk filmi. Bu yönden bakınca daha etkili oluyor. Eli gibi birini arama bence, herşey filmlerdeki gibi olmayabilir, sonra demedi deme :)

    YanıtlaSil