24 Mart 2009

Karakter (1997)

Tür: Polisiye / Dram / Gizem
Yönetmen: Mike van Diem
Süre: 122 dakika
Oyuncular: Jan Decleir, Fedja van Huêt, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, Victor Löw, Hans Kesting, Lou Landré, Bernard Drog, Frans Vorstman, Fred Goessens
Genel anlamda azmin çeşitli kollardan ilerleyişini konu alan bir filmdir. İlişkilerde gurur ön plana çıkarak, romantizm, kariyer ve statü gibi konumları zorlamaktadır.

Avukat olmak için henüz yemin etmiş Jacob Wilhem Katadreuffe (Fedja van Huet), mübaşir Arend Barend Dreverhaven’ı öldürmek suçundan gözaltına alınır.

Joba (Betty Schuurman), Dreverhaven’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bir gün Dreverhaven ondan etkilenerek kendisiyle cinsel ilişkiye girer. Bu tek günlük beraberlik sonucu Joba hamile kalır. Bu olayın ardından genç hizmetçi, evi terk eder.

Dreverhaven’ın defalarca gönderdiği evlilik teklifini reddeden Joba, oğlu Jacob’un babasız büyümesine neden olur. Zor şartlar altında yetişen Jacob, üstün zekâsı ve azmiyle hayatta başarılı olmak için tüm çabasını ortaya koyar. Fakat Dreverhaven, onların peşini bırakmayacaktır.

Sefaletin kol gezdiği bir dönemlerde, aşk, gurur ve cesaretin etkileri izlenirken, oyuncuların gerçekçi tavırları hayranlık uyandırmaktadır. Psikolojik ve siyasi oluşumları da içine alan yapım, ağır bir dram içermektedir.

Emre Türker

picture: moviegoods

1 yorum:

  1. Favori filmlerimdendir. Vizyona girdiği sene seyretmiştim, çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil