29 Mart 2009

Yes Man (2008)

Türkçe Adı: Bay Evet
Tür: Komedi / Romantik
Yönetmen: Peyton Reed
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins, Rhys Darby, Danny Masterson, Fionnula Flanagan, Terence Stamp, Sasha Alexander, Molly Sims, Brent Briscoe, Rocky Carroll, John Cothran Jr., Spencer Garrett, Sean O'Bryan
İçinde bulunduğu her olaya olumsuz yaklaşan birini kurtarmanın yolu nedir? Örneğin müşteri ilişkilerinde, temsilcinin en büyük yasağıdır hayır kelimesi. Öyleyse her şeyi kabullenip Evet mi demek gerekir?

Carl Allen (Jim Carrey), kendi iç dünyasında yaşayan, karısı tarafından terk edilmiş, çevresindeki arkadaşlarını görmezden gelen bir bankacıdır. Hiçbir sosyal aktiviteye katılmadığı gibi, evinde sürekli yalnız olarak film seyrederek vakit geçirir. Çevresindeki her olaya, olumsuz yanıtlarla karşılık vermektedir.

Uzun zamandır görüşmediği arkadaşı Nick’le karşılaşmalarından, Bay Evet seminerini öğrenir. Merak edip katıldığı seminerde, konuşmacı Terrence ile aralarında hoş geldin konuşması gerçekleşir. Konuşma sonunda, artık her şeye “evet” diyeceğine dair onunla anlaşma yapar. Aksi halde, başına kötü şeyler geleceğine inanacaktır.

Yes Man; karamsarlığa karşı mutluluk aşılayan, görsel bir kişisel gelişim gösterisine benziyor. Çok anlamlı bir komedi. İzleyiciyi güldürürken düşündürür cinsten. İşin içinde Jim Carrey olunca, komedinin dozu ona göre artıyor. Her tarz seyirciyi memnun bırakacak, verilmek istenen düşünceyi akıllara kazıyacaktır.

Emre Türker

picture: impawards

7 yorum:

  1. Bu adamın mimiklerine bayılıyorum.. Filmi aldım ama hala seyredemedim :(

    YanıtlaSil
  2. Hayatımın aşkı Jim Carrey'nin komedi kariyerindeki geri çekilme olarak yorumluyorum ben...çok büyük beklentilerle gitmiştim,belki de bu yüzdendir deyip hayra yormaya çalışıyorum:P

    YanıtlaSil
  3. Sorular karşısında cevabımız ne kadar çok ''evet'' olursa , çevremizde o kadar çok ''evet''cevabını duymak isteyen insanlar olucaktır ..'' hayır'' dediğimiz an , en kötü insan biz olabiliriz..:)Güzel bir film..

    YanıtlaSil
  4. fulya… Ben çok beğendim.

    Kelebeğin Ömrü… İlk işin o filmi izlemek olsun. :)

    Franche… Tamamen güldürü bekliyordun sanırım. Bilmiyorum ama bence filmde her şey vardı. Anlam, komedi, romantizm. Daha ne olsun :)

    Darkstar… Düşüncelerine katılımcıyım :)

    YanıtlaSil
  5. Tatli bi filmdi...insana evet'lerini sorgulatan ve sevdiren :)
    Soyle yazdirmisti bana da, seninkine paralel...

    http://pygmalionamsterdam.blogspot.com/2009/01/evet.html

    YanıtlaSil
  6. Eliza Doolittle… Bu film, benim için çok önemli.
    Neden dersen, kendimi bu filmden sonra çok değiştirdim. Gereksiz hayırlarım vardı, istemeden üzebilirdim insanları. Şimdi öyle değilim. Kendim için düşündüğüm evetleri başkalarıyla da paylaşıyorum. Ne zaman hayır desem, bu olumsuz cevabın doğru olup olmadığını yargılıyorum ve evete dönse, ne kaybederim ne kazanırım diyorum. Genelde evetler kazandırıyor, hayırların kaybettirdiği kadar. Her hayır’da, bu film geliyor aklıma.

    YanıtlaSil