11 Mart 2009

Twilight (2008)

Türkçe Adı: Alacakaranlık
Tür: Dram / Fantastik / Romantik / Gerilim
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Süre: 122 dakika
Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Grene, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Peter Facinelli, Cam Gigandet, Taylor Lautner, Anna Kendrick, Michael Welch, Christian Serratos, Gil Birmingham, Elizabeth Reaser, Edi Gathegi, Rachelle Lefevre, Sarah Clarke, Ned Bellamy, Gregory Tyree Boyce, Justin Chon, Matt Bushell, José Zúñiga, Solomon Trimble, Bryce Flint-Sommerville, Krys Ivory, Alexander Mendeluk, Hunter Jackson, Gavin Bristol, Sean McGrath, Catherine Grime, Ayanna Berkshire, Katie Powers, Trish Egan
Twilight, vampir ve insan arasındaki olası bir duygusal yakınlaşmayı gösteren fantastik yapımdır.

Phoenix’te yaşayan Bella Swan (Kristen Stewart), Washington’un küçük nüfuslu kasabası Forks’da yaşayan ve şerif olarak görev yapan babası Charlie’nin (Billy Burke) yanına gelir. Belli bir süre kalacağından okula yazılır.

Okulda normal olmayan tek şey, Cullen’lardır. Bu ailenin fertleri, kimseyi aralarına almaz. Fakat içlerinden Edward Cullen (Robert Pattinson), Bella’ya yakınlık gösterir.

Aslında Cullen’lar, kasabaya yeni yerleşmiş vampirlerdir. Gizemli olaylarla durumu anlamaya başlayan Bella’nın, Edward’a olan duyguları değişmeyecektir.

Twilight, Stephenie Meyer’in fantastik kitap serisindeki 1. kitabın uyarlamasıdır. 4 kitap yayınlanmış, 5. kitabın bölümleri henüz satışa sunulmadan internete sızmıştır.

Klasik vampir filmlerinden farklı olduğu için, konuya biraz romantizm açısından bakılabilir.

Emre Türker

picture: impawards

8 yorum:

  1. işte beni cezbeden filmlerden biri daha..Aslında kitaplarını okumuş ve hatim indirmiş biri olarak =) filmin tamamıyla bir hayal kırıklığı oldugunu söyleyebilirim;bi çok eksik,bi çok değiştirme var,ama genede güsel..heleki başrol oyuncumuz sevgili vamprimiz Edward,yorum bile yapamıyorum hakkında =) off off diyorum sen anla! Böle aptal liseli kızlar vardır ya,aynen onlara döndüm :D adam beni öle yaptı düşün yani..Öncelikle kitapları,sonrasında ise filmi şiddetle tavsiye edilir...

    YanıtlaSil
  2. ...RiGoR MoRtiS... Kitabın tamamını filme yasıtmak mümkün değil tabi, ama yine de başarılı. Ortada bir lise muhabbeti olunca, işler gençler için daha renkli oluyor tabi :)

    YanıtlaSil
  3. ben gençler sınıfına giremediğimden belki bu filmden hiç hoşlanmadım.paraya ve zamana yazık diye düşündüm hatta.
    (:

    YanıtlaSil
  4. fulya… Öyle düşünme, ben hala çocuk olduğumu zannediyorum :) Zevk ve renk meselesi. İnsana keyif veren şeyler, zamanla değişime uğrayabiliyor, bu kısımda haklısın. Bir de şu yönü var, ben çizgi filmleri halen filmlere tercih ederim :)

    YanıtlaSil
  5. ben özellikle baktım eklediğin filmlere yazmışmısın diye ama atlamışım burayı.ççok afedersin ya.
    merak ettim yorumunu o yüzden sordum.)
    teşekkürler cnm;)

    YanıtlaSil
  6. KaRaMeL... Af ne demek, mutlu olurum :) Sol üst köşede "blog ara" diye bir arama butonu var. Blog içeriğinde "ne var ne yok" görebilirsin. Yukarıdaki yorumi biraz yüzeysel. Filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Rica ederim. ;)

    YanıtlaSil
  7. hah! bende böyle bir cevap beklıyordum :D
    1 hafta oldu izleyeli ama hala etkisindeyim:))

    YanıtlaSil
  8. KaRaMeL... Evet etkileyiciydi. Devamı gelecekmiş. Bu arada, arama butonu her duruma çare değil. Çünkü çok eski yazıları bulamıyor. Sanırım güncelliğini koruyamıyor. O konu için bir çözüm bulamadım.

    YanıtlaSil