14 Mart 2009

Seven Pounds (2008)

Türkçe Adı: Yedi Yaşam
Tür: Dram
Yönetmen: Gabriele Muccino
Süre: 123 dakika
Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy, Barry Pepper, Elpidia Carrillo, Robinne Lee, Joe Nunez, Bill Smitrovich, Tim Kelleher, Gina Hecht, Andy Milder, Judyann Elder, Sarah Jane Morris, Madison Pettis
1967 doğumlu Gabriele Muccino’nin yönetmenliğini yaptığı film, iki saat kadar süren güzel bir dramdır. Bir kişinin hayatı yedi saniyede nasıl mahvedilir?

911 aranarak bir intihar vakası haber verilir. Olayı gerçekleştirecek şahıs, yardım isteyen kişinin kendisidir.

Ben Thomas (Will Smith) bir et firmasını arayarak, karşısına çıkan müşteri temsilcisiyle şikâyeti hakkında görüşür. Ona yardımcı olmak isteyen temsilci Ezra’ya (Woody Harrelson), anlamsızca hakaretlerde bulunur.

Emily Posa (Rosario Dawson) isimli kadını hastanede ziyarete giden Thomas, görüş saati geçtiği için gerekli izni alamaz. Emily’le ödenmemiş vergiler konusunda konuşmak istemiştir.

Ben Thomas, aciz gibi görünen bazı insanları, devlete ait borçları nedeniyle takip ederek gözlemlerde bulunmaktadır. Onları güncel hayatlarında incelemekte, kartvizitini bırakarak gelişmelerle ilgili bilgi istemektedir.

Thomas’ın işindeki soğukkanlılığı, incelemeleri ve garip hareketleri, merak uyandırıcıdır.

Biraz karmaşık gibi görünen bu filmin her karesi dikkatle izlenmeli, sahnelerdeki bağlantılar kaçırılmamalıdır. Ben Thomas karakteri, Will Smith tarafından müthiş canlandırılıyor.

Seven Pounds, yönetmen Gabriele Muccino ve başrol oyuncusu Will Smith’in birlikte çalıştığı The Pursuit of Happyness’dan (Umudunu Kaybetme) sonra, en iyi ikinci dramatik film diyebiliriz. Akıllarda iz bırakacak, uzun süre hafızalarda yer edecek, belki de yılın en iyi trajedilerinden biri olarak gönülleri fethedecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

11 yorum:

  1. Bugün Hancock u izledim.Güzeldi baya.
    Bunu da merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. KaRaMeL... Hancock matrak bir filmdi :)
    Seven Pounds tam bir drama. İzlemekten memnun olacası düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Bu filmi merak ettim tam benlik aslında:))

    YanıtlaSil
  4. Dun gırmeyı dusunup te konusunu bılmedıgımız ıcın gırmedıgıımız fılm buydu..Keske bu yazıyı daha erken yazsaaydın:))
    kesın gırer ızlerdım
    sevgılerımle:)

    YanıtlaSil
  5. beyaz mendil… tavsiye ederim.

    öykü… keşke daha önce sorsaydın :))

    YanıtlaSil
  6. İzlenecek filmlerimin arasında tuttuğum , Will Smith in popüleritesinden kaynaklı iyi bir filmdir diye gözüme çarpıyordu , yazını okuduktan bu ön yargım kalktı , en yakın zamanda izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  7. Darkstar… filmdeki felsefe beni çok etkilemişti. Seyredip de pişman olacak çok fazla kişi olacağını sanmıyorum. Yine de zevkler ve renkleri hesaba katmak lazım.

    YanıtlaSil
  8. Dün afişini görmüştüm ilgimi çekmemişti ama bu yazını okuduktan sonra gitmeyi düşünüyorum.Hatta düşünmekle kalmayıp herkesi ayarladım akşam kesin gidiyoruz =)

    YanıtlaSil
  9. bömjbom... Afiş yanıltıcı. Keşke daha anlamlı bir afiş yapsalardı, bu filme bu afiş hiç gitmemiş.

    YanıtlaSil
  10. ço..ok dramatik olduğunu ve baya ağladıklarını anlattı arkadaşlarım bilmiyorum bu kadar derdimiz varken ağlamaya değecek kadar güzel mi diyordum ama anlatımından etkilendim hayalbemol gideceğim, bence seni bir sinema firması tanıtım ekibine filan alsın(=

    YanıtlaSil
  11. Franche… Bazen çivi çiviyi söker, belki de rahatlama şeklimiz budur :) İzlemekten ötürü pişmanlık duyacağını sanmıyorum. Çünkü sadece acı değil, farklı şeyleri de gösteriyor bu yapım. O güzel iltifatın beni çok mutlu etti Franche, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil