06 Mart 2009

Oliver Twist (2005)

Tür: Dram / Aile
Yönetmen: Roman Polanski
Süre: 130 dakika
Oyuncular: Barney Clark, Jeremy Swift, Ian McNeice, Richard Durden, Timothy, Andy de la Tour, Filip Hess, Andreas Papadopoulos, Laurie Athey, Joseph Tremain, Peter Copley, Andy Linden, John Nettleton, Tony Noble, Michael Heath
Saygılı, düzgün konuşan, sözünde duran ve azla yetinen yetim bir çocuk, mutlu yaşamayı hak etmez mi? Oliver Twist, sadece karnını doyurmaktan ötesini düşünmemişti.

9 yaşında yetim kalan Oliver Twist (Barney Clark), işçi evine getirilir. Oliver, elindekilerle yetinmeyi bilen, terbiyeli ve saygılı bir çocuktur. Fakat işler istediği gibi gitmez.

Daha fazla dayanamayan Oliver Twist, kaçarak Londra’nın yolunu tutar. Uzun ve yorucu yolculuk sonunda, şehre ulaşmayı başarır. Fakat bu sefer, çocukları hırsızlıkta kullanan Bill (Jamie Foreman) adında gaddar bir adamın eline düşer. Çalışarak karnını doyurma amacıyla geldiği bu topraklarda, sefiller ve zenginler arasında mekik dokuyacaktır.

Kostümler ve görsel çevre, mükemmel dizayn edilmiş. Oliver Twist, Charles Dickens’ın ünlü romanından sinemaya uyarlanmıştır. Ailece seyredilebilecek izlenmeye değer bir film.

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum: