25 Mart 2009

Nobody Knows (2004)

Orjinal Adı: Dare mo shiranai
Tür: Dram
Yönetmen: Hirokazu Koreeda
Süre: 141 dakika
Oyuncular: Yûya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura, Momoko Shimizu, Hanae Kan, You, Kazuyoshi Kushida, Yukiko Okamoto, Kenichi Endo
Aile sorumsuzluğunu anlatırken, açlıkla mücadele, elindekilerle yetinme, kardeş sevgisi ve başıboş bırakılmış çocuklar gibi konularda insanlara ders verir nitelikteki film, Japon sinemasının önemli yapımlarından biridir.

Kocasıyla ayrılmış Keiko, 4 çocuğuyla ev tutmakta zorlandığı için, ev sahiplerine büyük oğlu Akira’yı tek çocuğu olarak tanıtır. Bu şekilde yeni evlerine taşınırlar.

Keiko, çocuklarına para vermekten başka evin hiçbir işiyle uğraşmaz. Annesinin sorumsuzluğundan dolayı, alışverişten yemeğe kadar tüm yük Akira’ya kalmıştır.

Akira’nın annesi, kısa süre geri dönemeyeceğini yazan bir notla beraber biraz para bırakarak evden ayrılır. Bu ayrılık, çocukların kendi başlarına verecekleri yaşam mücadelesinin başlangıcıdır.

Tokyo’da yaşanmış bir olaydan esinlenerek sinemaya aktarılmış film, ebeveyn sorumsuzluğu ve kimsesiz bırakılmış çocukların dramını anlatmaktadır. Yalnız çocukların ayakta kalma mücadelesi sahnelenirken, gösterilen performans göz dolduruyor.

Emre Türker

picture: moviegoods

1 yorum: